SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

chleb ciemny

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 6336

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 82 Napisanych postów 4985 Wiek 32 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 93196
CZym sie rozni chleb ciemny od zwyklego bialego ?? I ktory lepiej jesc ??
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 50 Napisanych postów 10140 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 38697
Różni się wartościami, ig no i smakiem

Najlepiej razowy, pełnoziarnisty lepsze od popularnego "białego"
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 33 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 2912
Obadaj sobie np ta tabele:
http://zdrowezywienie.w.interia.pl/glikemiczny.htm
Porownaj wartosc IG dla pieczywa bialego i ciemnego. Jasne jest przez to chyba bardziej tuczace, bo nie wykorzystana energia zmagazynuje sie jako tluszcz.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 334 Wiek 42 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 10673
DOKLADNIE LEPIEJ RAZOWY moje zdanie jest takie nawet jak trzymasz scislą codzienną diete to raz w tygodniu mozna se pozwalic na zwykly chleb czy inne pysznesci ja np. nie moge sie powstrzymac jak zobacze placki ziemniaczane zadko co jem ale jak juz zaczne to konca niema
a diete staram sie trzymac regorystycznie ale przeciesz wszystko jest dla ludzi

w zyciu 3 zeczy nie da sie zrobic
wódy przepic
roboty przerobic
baby przeruchac

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 32 Napisanych postów 1187 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 21154
https://www.sfd.pl/search.asp Pod haslem "chleb" jest tyle informacji ze bedziesz je czytal do jutra
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 20 Wiek 48 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 2418
Większość dostępnego ciemnego pieczywa w polskich sklepach, to raczej podróbki ciemnego - przyciemniane karmelem, z dodatkami słodu i tylko znikomym procentem pełnoziarnistej mąki.
Naprawdę trudno jest dostać prawdziwy razowiec lub graham o niskim ig, bez dodatku "czary mary" karmelowego, słodowego, czy innych śmieci.

Czytajcie skład pieczywa, jeśli nie jest napisane mąka graham, razowa, z pełnego przemiału (typ od 1850 do 2000), to jest to po prostu zwykła biała i bezwartościowa mąka, albo pieczywo z dodatkiem zwykłej mąki - jak jest najczęściej.

:)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 86 Wiek 38 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 3649
zamiast karać takich producentów oszukanych razowopodobnych wyrobów uzywajac barwnikow no ludzie to jest chore i mamy potem problemy i chemie samą, to samo z płatkami na mleku i wiele innych wyrobów
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
faftaq Dietetyk-SFD
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1419 Napisanych postów 35562 Wiek 41 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 150829
daty kolego...
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Ephedrine - kto to przetlumaczy?

Następny temat

Pytanie..

WHEY premium