...
Napisał(a)
CZym sie rozni chleb ciemny od zwyklego bialego ?? I ktory lepiej jesc ??
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Różni się wartościami, ig no i smakiem
Najlepiej razowy, pełnoziarnisty lepsze od popularnego "białego"
Najlepiej razowy, pełnoziarnisty lepsze od popularnego "białego"
...
Napisał(a)
Obadaj sobie np ta tabele:
http://zdrowezywienie.w.interia.pl/glikemiczny.htm
Porownaj wartosc IG dla pieczywa bialego i ciemnego. Jasne jest przez to chyba bardziej tuczace, bo nie wykorzystana energia zmagazynuje sie jako tluszcz.
http://zdrowezywienie.w.interia.pl/glikemiczny.htm
Porownaj wartosc IG dla pieczywa bialego i ciemnego. Jasne jest przez to chyba bardziej tuczace, bo nie wykorzystana energia zmagazynuje sie jako tluszcz.
...
Napisał(a)
DOKLADNIE LEPIEJ RAZOWY moje zdanie jest takie nawet jak trzymasz scislą codzienną diete to raz w tygodniu mozna se pozwalic na zwykly chleb czy inne pysznesci ja np. nie moge sie powstrzymac jak zobacze placki ziemniaczane zadko co jem ale jak juz zaczne to konca niema
a diete staram sie trzymac regorystycznie ale przeciesz wszystko jest dla ludzi
a diete staram sie trzymac regorystycznie ale przeciesz wszystko jest dla ludzi
w zyciu 3 zeczy nie da sie zrobic
wódy przepic
roboty przerobic
baby przeruchac
...
Napisał(a)
https://www.sfd.pl/search.asp Pod haslem "chleb" jest tyle informacji ze bedziesz je czytal do jutra
...
Napisał(a)
Większość dostępnego ciemnego pieczywa w polskich sklepach, to raczej podróbki ciemnego - przyciemniane karmelem, z dodatkami słodu i tylko znikomym procentem pełnoziarnistej mąki.
Naprawdę trudno jest dostać prawdziwy razowiec lub graham o niskim ig, bez dodatku "czary mary" karmelowego, słodowego, czy innych śmieci.
Czytajcie skład pieczywa, jeśli nie jest napisane mąka graham, razowa, z pełnego przemiału (typ od 1850 do 2000), to jest to po prostu zwykła biała i bezwartościowa mąka, albo pieczywo z dodatkiem zwykłej mąki - jak jest najczęściej.
Naprawdę trudno jest dostać prawdziwy razowiec lub graham o niskim ig, bez dodatku "czary mary" karmelowego, słodowego, czy innych śmieci.
Czytajcie skład pieczywa, jeśli nie jest napisane mąka graham, razowa, z pełnego przemiału (typ od 1850 do 2000), to jest to po prostu zwykła biała i bezwartościowa mąka, albo pieczywo z dodatkiem zwykłej mąki - jak jest najczęściej.
:)
...
Napisał(a)
zamiast karać takich producentów oszukanych razowopodobnych wyrobów uzywajac barwnikow no ludzie to jest chore i mamy potem problemy i chemie samą, to samo z płatkami na mleku i wiele innych wyrobów
Polecane artykuły