SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Po czym poznać że kupione białko np. na allegro jest czymś paprane.

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1467

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 23
To pewnie będzie kolejny artykół z cyklu, ale może komuś się przyda...
Po pierwsze to cena, WPC 80 musi swoje kosztować, polecam zerkanać na strone ostrowii, bądź sklepów internetowych i porównać. Jeżeli coś jest tańsze od ceny jaka oferuję bezpośrednio producent, to radze ostrożność.
Po drugie jeżeli kupiliście biało do którego nie macie pewności, można sprawdzić czy jest ok. Prawdziwe białko WPC 80 bez smakowe, to proszek o kremowym kolorze, o zwartej konsystencji(jak przejedzie się po powierzchni takiego białka łyżką to zostaje idealna równa powierzchnia), nie posiada przebarwień, ani żadnych ciemnych plamek(chyba że jest smakowe, to może mieć dodatki), zapach powinien przpopminać produkty mleczarskie(dokładnie zapachu nie umiem zdefiniować, każdy inaczej odbiera zapachy). Smak jest troche cierpki i przypomina mleko. W żadnym przypadku nie powinno być słodkie!! Słodki smak ozncza iż może to być rozmlecz, który zawiera kilka procent białka, a reszta to laktoza, cukier mleczny, którego zwłaszcza faceci nie trawią(kończy się to posiadówką w kiblu;)) Białko dobrze rozpuszcza się w wodzie (Weźcie szklanke z białego szkła i do niej nalejcie czystej wody, następnie dodajcie troche białka, dosłownie troche na czubku łyżeczki, wymieszajcie, powinno się całe rozpuścić, a woda powinna troche się stać mniej klarowna.) Jeżeli coś pływa, jakieś szumowiny, na dno po jakimś czasie wypada osad, znaczy iż nie jest to czyste białko. Najbardziej podobne w konstencji do białka jest mąka przenna typ 750. Po wymieszaniu WPC 80 z Ostrowii z mąka prawie nie widać różnicy w kolorze proszku. Po dokładnych ogledzinach widać małe przebarwienia koloru ciemnego pochodzące z łusek ziarna przenicy. Oczywiscie takie białko tylko połowicznie rozpuszcza się w wodzie, bo mąka osiada na dno. Zapach takieo białka zmienia się na zapch piekarni;) Możliwe inne "dodatki" do białka to np. mąka ziemniaczna, albo inne mąki(żytnia itp.) Mąke ziemniaczną w białku można wykryć próbą skrobiową za pomocą jodyny, kilka kropli dodanych do roztwory biała powinno dać zabarwienie niebieski, w przypadku obecności mąki ziemniaczanej. Chciałbym zaznaczyć iż pomysłowość oszustów może nie znać granic i moga dodawać wiele innych rzeczy:/ Te wszystkie testy przeprowadzałem na WPC 80 bez smakowym z Ostrowii, powinny się też stosować do innych białek typu WPC 80, napewno nie można tych testów używać do gainerów!!
Mam nadzieje że wam to pomoże:)
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 275 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 4479
Nie polecam produktow z allegro aczkolwiek moze sie komus przyda !!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 23
Zaapomniałem o jeszcze jednej ważnej rzeczy. Białko jak się wytrząsa z wodą(sokiem itp.) to się pieni, jest to naturalen zachowanie białka. Np. tak samo jak się robi piane z białek jaj do ciast i innych rzeczy.. Piana po pewnym czasie sama osiada.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 4752 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 42195
Ostrowia ma tak ze sie srasznie pieni i trzeba poczekac...

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Odżywki z domieszką suplementów

Następny temat

xxl mass+cp+xp+omega+vita-min+tauryna+wpc+carbo

WHEY premium