...
domer
Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale
Szacuny
6270
Napisanych postów
76019
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754788
np. szczawiany, przemiana azotanow w azotyny.
Zmieniony przez - domer w dniu 2007-11-29 21:20:48
Moderator działu Odżywianie
...
Znawca
Szacuny
41
Napisanych postów
1869
Wiek
38 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
6274
Mówisz o kukurydzy w puszce(?) Nie w kazdej? w jakich?
Praktyk nie teoretyk, f***'ty nie bzdety
...
domer
Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale
Szacuny
6270
Napisanych postów
76019
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754788
Szpinak, marchewka, szczaw, rabarbar, botwina, buraki itd.
Moderator działu Odżywianie
...
Ekspert
Szacuny
11149
Napisanych postów
51567
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Jem codziennie jako warzywko do mięska około 100 g marchwi surowej ? Czy to może jakoś niekorzystnie wpłynąć na zdrowie ?
...
Ekspert
Szacuny
11149
Napisanych postów
51567
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Nie. Marchewka ma dużo beta-karotenu, prowitaminę A a przekształca jej tyle w wit. A ile potrzebuje więc nie ma się o co bać
...
Ekspert
Szacuny
11149
Napisanych postów
51567
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Heh, to ciekawi mnie z jakiej paki Domer uwzględnił marchew w tej liście powyżej ?
Zmieniony przez - studensky w dniu 2007-12-16 20:44:39
...
Ekspert
Szacuny
11149
Napisanych postów
51567
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Jeśli tak się zagłębiasz to każde warzywa mają w sobie jakąś chemię, bądź są produktami modefikowanymi genetycznie.
...
Początkujący
Szacuny
0
Napisanych postów
24
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
765
Ważne jest zeby jeść dużo warzyw bogatych w błonik np. Brukselka, papryka