SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Pytanie o smażenie, acz nie tylko

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2567

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 31 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1704
Cześć
Mam dwa pytania:
1. Wiem, że lepiej jest nie smażyć, ale że nie dysponuję urządzeniem do gotowania na parze, a pieczenie zabiera sporo czasu, chciałbym wiedzieć, na czym najlepiej jest smażyć?
2. Czy możecie mi zaproponować jakiś dobry, pełnowartościowy obiad możliwy do przyrządzenia w jak najkrótszym czasie (ok. 10 min)? Zdarza się, że po prostu nie mam czasu i muszę się jakoś ratować. Dotychczas jadałem kupne pierogi, ale to kurczę niezbyt zdrowe :/.
Pozdrawiam
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 49 Napisanych postów 5025 Wiek 35 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 44470
a na co urządzenie?
Bierzesz patelnie, lejesz tam wodę, czekasz aż sie zagotuje, dajesz przyprawy, (jakie lubisz) i wrzucasz mięso

Ok 5-8 min i gotowe

Do tego w osobnym garnku gotujesz kasze/ryż/makaron

Polewasz Oliwą z oliwek + warzywa
i Smacznego!

jak chcesz naprawde szybko to kasza KUSKUS ok 5 min i gotowe


Jeżeli juz smażysz to na smalcu lub PAM

Zmieniony przez - King89 w dniu 2007-12-01 08:24:21

--=Zanim zadasz kolejne pytanie na forum=--
http://www.sfd.pl/Pierwsza_Wizyta_Jasia_na_FORUM-t355004.html

"Jak nie wiesz to się dowiedz, wpierw pomyśl potem powiedz..."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 1056 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 25143
Ja mam taką podstawke go garnka pamiętającą jeszcze czasy prl-u. Zalewasz garnek wodą wkładasz tą podstawke, tylko tak żeby była ponad wodą, wkładasz na nią, np. ryby i warzywa i podpalasz gaz. Tyle.

Oko za oko, ząb za ząb,...

A czemu dupa jest za pieniądze

kkoksiarz: "gdybym wrzucił jakieś czyste białko to efekty były by bardZiej zauważalne"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 31 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1704
Niezły patent, muszę wypróbować.
Dzięki za pomoc.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 474 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 8874
Pieczenie wcale tak duzo nie zajumuje(''); Powidzialbym ze jest nawet prostsze niz smazenie. Kupujesz duzo piers idycza badz 2 kurze, kroisz przyprwiasz, nagrzewasz piekarnik do 200 stopni, wkladasz piers do do naczynia szklanego, dodajesz cebulki/czosnku, idziesz na film w TV i za 25min masz żarcie na 3-4 posiłki;)

"old man dies, young girl lives - fair trade"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 87 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 3103
chlopaki mam pytanie ? dlaczego ma smarzyc na smalcu ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 32 Napisanych postów 1187 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 21154
Poniewaz to glownie tluszcze nasycone.
Podczas smazenia nie wydzielaja sie niebezpieczne toksyny.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 31 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1704
Ile należy tego kurczaka gotować na parze?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 41 Napisanych postów 1869 Wiek 38 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 6274
ile potrzebujesz. smalec utlenia sie wolniej niz inne tłuszcze (płynne)

Praktyk nie teoretyk, f***'ty nie bzdety

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 1078 Wiek 40 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 13124
ja smaze piersi na patelni teflonowej.. mysle ze taka opcja nie jest najgorsza..

kulturystyka - moje życie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 41 Napisanych postów 1869 Wiek 38 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 6274
ano nie jest

Praktyk nie teoretyk, f***'ty nie bzdety

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

zrownowazona redukcja tkanki tluszczowej

Następny temat

czy od intensywnych cwiczen mozna sie nabawic nadcisnienia?

WHEY premium