SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Ograniczenia czasowe a gotowanie.

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1374

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 115 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 4797
Witam! Niedawno zacząłem stosować dietę. Ale mam kłopot z czasem aby gotować codziennie ryż, kuraka, jaja itd. Zajmuje to tak z godzinkę. Matki też nie chcę obarczać dodatkowymi zajęciami, myślę, że to co ma na głowie wystarczy. Co sądzicie w takim wypadku o gotowaniu na zapas- np. na trzy dni do przodu? Czy jedzenie znacząco straci walory odżywcze?, bo wiadomo jak smakowe,ryż nie wino i im starszy tym lepszy nie jest. W sumie to najbardziej zależałoby mi na nagotowaniu na zapas wszystkich mięs (indyk, kurczak, rybka). A jak to wygląda u Was? Pozdro.

Zmieniony przez - jjaarreekk w dniu 2008-01-07 21:49:17
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 68 Napisanych postów 5820 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 42644
MOzesz ugotowac na zapas ale z uprzedzeniem 1 gora 2dni.

hmm wlasciwie to jajka moglbys gotowac na miejscu gotuja sie ok 10min choc 1dzien mozesz przetrzymac, z ryzem jest troche inaczej bo na 2dzien tez bedzie ok. Piersi do lodowki i na nastepny dzien mozesz odgrzac;) Starac sie wszysstko robic z 1dniowym wyprzedzeniem, anpewno znajdziesz na to czas i sobie poradzisz

Pozdrawiam

GÓRA---->I am What I am

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
faftaq Dietetyk-SFD
Ekspert
Szacuny 1419 Napisanych postów 35562 Wiek 41 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 150829
Z niektorymi produktami mozna tak robic (np piers z kurczaka mozna ugotowac na zapas na 2 3 dni spokojnie, ryz bedzie ochydny). ja na Twoim miejsu skoncentrowalbym sie na organizacji czasu.

sam nieraz wstaję rano i wstawiam na gazie ryż, piersi w warzywach, makaron i jajka. w ciagu pierwszych 5 - 10 minut szykuje pieczywo i warzywa do kanapek, robie kawy/zielonej herbaty do sniadania, następnie zdejmuje z gazy jajka i makaron. jem sniadanie skladajace sie z jajek, pieczywa i warzyw, przelany zimna woda makaron wrzucam do lodowki, wylączam ryż i ide wziac prysznic. jak wracam - mieso jest ugotowane. do czesci ryzu lub do makaronu wrzucam kostke twarogu i muss jablkowy, albo tunczyka z migadlami czy slonecznikiem, czasem jakis sos (ktory mozna zrobic dzien wczesniej). mieso zostawiam w zepterze, albo biore ze sobą w pojemniku. mam 4 - 6 posilkow (zalezy ile tego nagotuje) w ciagu 40 minut w tym sniadanie, ktore w tym czasie jem, oraz zaliczam kąpiel.

sorry za dlugi wywód - ale chcialem pokazac ze jest mozliwe by sobie w 40 min na caly dzien zarcia nagotować robiac w tym czasie jeszcze inne rzeczy

Zmieniony przez - faftaq w dniu 2008-01-08 11:14:01
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta na początek

Następny temat

naleśniki z twarogiem?

WHEY premium