1. jak ważyć ryż? t.j. jeśli mam zjeść 100gr do posiłku to czy ważymy go przed zrobieniem czy po? bo wiadomo że po jest go o wiele więcej
2. jest żarcie w puszkach, mrożone i fresh w sklepie np.rybka.
czego się bardziej wystrzegać? poprostu więcej jem z puszki i mrożonych (np. tuńczyk-puszka, filety, piersi-mrożone) bo są tańsze a pozatym robie zakupy na pare dni a nie codzień tak więc i tak będzie to zamrożone.
3. jaka jest różnica między ryżem a ryżem? tzn. na tym za np.1zł jest tyle samo węgli co natym za 5zł. płacimy tylko za leprzy smak? czy węgle są leprze?
4. moja dieta wygląda tak, że trzymam ogólnie ilość białka i węgli w dniu, nie mam że o tej godzinie jem 1 pierś a za godzine koniecznie serek wiejski. mam do zjedzenia na dzień pare rzeczy i jem to na co mam ochote bez przechyania się, odpowiednich odstępach czasowych, w każdym posiłku coś z białkiem, na noc i białko a po treningu zawsze 50gr białka i pół kostki twarogu.
Na lepiej rozplanowaną diete nie pozwala mi tak praca bo raz pracuje od 17.00 do 02.00 i później mam start na 08.00 do 16.00.
ale zato moge sobie ustawiać wolne na dni które chce (czyli dni treningów) 2-3dni w tygodniu, moge też robić ze sobota,niedziela,poniedziałek,wtorek wolne.
co myślicie o takim sposobie jedzenia?? jest dużo białka ale jem co chcę-jak będe miał wysoki staż w treningach to postaram się lepiej
" Nie bój się zmiany na lepsze "