WZROST: 189:)
RESZTA W PROFILU
Podzielilem posilki na 3x WW+B i 3x B+T i staram sie ograniczac WW do sniadan /przed/potreningowych .
Na calokssztalt diety wychodzi jakies 4,6gWWkgmc.2,5gB (2g zwierzece reszta z platkow,kasz warzyw. Blonnika jest okkolo 30-40g
I mam problem gdyz zauwazylem ze zadziej chodze na kibelek . Kiedys gdy mialem WW rozlozone bardziej rownomiernie w 5 posilkach+ ostatni przed snem tylko B+T do toalety chodzilem duzo czesciej i stolec bym "miekciejszy". Stosunek kcal i BTW bylo takie samo w obu przypadkach.
To rzadsze chodzenie "na kibelek" świadczy ze organizm w tym przypadku lepiej przyswaja pokarm? Bardziej wykorzystuje w tej sytuacji WW do uzupelnienia glilkogenu ?? Czy moze spowolnilem przemiane materii ??
Dziekuje,
DIETA
Sniadanie 6.00
150g owsiane zwykle
400ml mleko swieze 2%
2 cale jaja
sredni owoc tj. jablko
II sniadanie ok.9.00
125g miesa najczesciej piersi/chuda rzadziej wolowina/wieprzowina
15ml oliwy z oliwek/migdalow
sporo warzyw
III posilek 12.00
W DT: (posilek 1,5h przed treningiem
100g owsiane
30g WPC - Olimp 100%whey protein complex
10g orzechow wloskich
W DNT
200g kaszy gryczanej/jeczmiennej/ew.makaron lubella pelneziarno
125g chudego miesa -cyc przewaznie
10ml oliwy z oliwek
warzywa
TRENING (max. 50min staram sie)
IV. Posilek
DT: (max. 10 min po treningu)ok. 14.30
200g ryz parboiled
125g chudego miesa -cyc przewaznie
bez warzyw ew. jakis owoc
DNT: ok.15.00
125g miesa najczesciej piersi/chuda rzadziej wolowina/wieprzowina
15ml oliwy z oliwek/migdalow
sporo warzyw
V. 17.30-18.00
125g miesa najczesciej piersi/chuda rzadziej wolowina/wieprzowina
15ml oliwy z oliwek/migdalow
sporo warzyw
VI. 21.00
125g twarog poltllusty
1 cale jajo L
5ml tranu(lyzeczka do herbaty)
W DT ok 3100kcal
w DNT ok . 2800kcal
Cwicze 4x w tygodniu 3 dni wolne (zadnych aero/HIIT etc.)
kolejnosc zalezna jakim harmonogramem pracy pracuje/ucze sie.
Jak widac w DT WW tylko w 3 posilkach:
(sniadanie,przed/potreningowy)
W dzien nietreningowy w 2 posilkach: najczesciej w pierwszych dwoch ew. w I i III posilku.
Tluscze staram sie abyby byla zachowana proporcja 25/50/25
zrodlo 1nienasyconych to przewaqznie oliwa i migdaly.
zrodlo wielonienasyceniowych to o.wloskie i tran ew. losos choc sporadycznie ;/
zrodlo nasycenionych to przewaznie nabial tluszcz w jajach twarogu i mleku i ew. w miesie.
Zmieniony przez - keycity w dniu 2008-09-08 08:46:51
Zmieniony przez - keycity w dniu 2008-09-08 08:47:21