Miałem kiedys dostep do maltodekstryny niskocukrzonej, niestety urwał mi się gdyz firma przestała nią handlować i teraz mogę kupic tylko sredniocukrzoną która ma równoważnik glukozowy na poziomie 13-20. Czy robiąc sobie carbo w takim wypadku dodawac jeszcze do niej glukoze? A jesli tak to w jakich proporcjach? Czy ten wyzszy poziom scukrzenia moze sie odbic na sadelku bo robie sobie jeszcze gainery mieszajac z WPC ostrowi. Pić carbo w trakcie treningu a zaraz po gainera czy moze po treningu carbo a 30 min pózniej gainera?
Ta sama firma sprzedaje izolat białka sojowego 92%. Czytałem rózne opinie na temat białka z soi i mam troche mętlik. Jakby tak mieszac ten izolat z WPC to było by dobre rozwiązanie?
Jeszcze na temat ZMA, powinno sie je brac przed snem ale jesli zawsze na noc jem biały ser to czy wapń nie "gryzie się" z magnezem. Wogóle to zalecane np. przez olimp czy hi-tec branie 3 kapsułek czyli: Cynk 30mg (60%),magnez 450mg (150%),B6 11,5mg (525%) to jest dobre dawkowanie. B6 aż 525% zalecanego dziennego spozycia?Ponieważ do drugiego posiłu zawsze łykam tabletkę vigoru więc chcę sobie dokupic pozostałe składniki ZMA i na noc brac tyle zeby razem z vigorem wypelnic zapotrzebowanie.