Filet z kuraka lub jakieś inne mięcho
1-2 jajka zależnie od ilości mięsa
mąka
ser żółty - ilość tez zależnie od ilości mięsa jak i od tego jak grubo chcemy opanierować - a da się naprawde grubo
tłuszcz do smażenia wedle uznania
1) tłuczemy mieso na odpowiednią grubość
2) doprawiamy sola i pieprzem lub co kto woli (radze uważać z ilością soli, bo nie wiem czy każdy ale mój ser gouda po upieczeniu był strasznie słony)
3) na jeden talerz roztrzepujemy widelcem jajko, na drugi sypiemy mąkę, a na trzeci trzemy ser na tarle z drobnymi oczkami
4) panierujemy w kolejności: jajko, mąka, ser
5) smażymy na patelni z obu stron na złoty kolor
i gotowe
http://img91.imageshack.us/my.php?image=dsc00695fn2.jpg
edit: przepis raczej na LC więc jeśli ktoś może to niech dopisze w tytule bo zapomniałem
Zmieniony przez - Kotlet1990 w dniu 2009-01-04 13:21:00