Proszę o ocenę i poprawę mojej zbilansowanej diety redukcyjnej. Zależy mi przede wszystkim na jak największym zachowaniu zdobytej masy mięśniowej i wycięciu tłuszczu. Nie jestem mocno zatłuszczony, ale na lato forma musi być. (zredukowałem już 3kg, teraz teraz kiedy tnę już blisko mięśnia dieta musi być dopracowana)
Waga: 76kg
Wzrost: 182cm
Płeć: M
Suple: witaminy olimpa
Trenig:
3x siłownia, 2x hiit, 1x bieg 8km (40 min)
Dieta:
Śniadanie - 8.00
1. 2 jajka (130g)
2. Płatki owsiane na wodzie (90g)
3. Orzechy włoskie (20g)
Razem: 618kcal
B: 28, W: 57, T: 30
II Śniadanie - 11.00
1. 1 duże jajko (70g)
2. Twaróg półtłusty (100g)
3. Chleb żytni razowy (2x40g)
4. Papryka czerwona [lub inne warzywo] (100g)
5. Oliwa z oliwek (2x4g)
Razem: 491kcal
B: 32, W: 44, T: 20
Obiad - 14.30 (zarazem może być przed treningowy)
1. Mięso jakie przygotuje mama, czasami kurczak, czasami wołowina, zazwyczaj schab wieprzowy (200g)
2. Ryż brązowy (80g)
3. Surówka (150g)
Razem: 632kcal
B: 36, W: 62, T: 26
siłownia - 16.00
lub
bieganie/hiit- 17.00
Podwieczorek - 18.00 (zarazem może być po treningowy)
1. Tuńczyk w wodzie (200g)
2. Makaron bez jajeczny - żytni razowy(70g)
Razem: 446kcal
B: 49, W: 53, T: 4
Kolacja - 22.00 (zarazem posiłek nocny)
1. Serek wiejski (200g)
2. Twaróg półtłusty (50g)
2. Oliwa z oliwek (3x4g)
3. Ogórek (100g)
Razem: 273kcal
B: 32, W: 18, T: 12
Podsumowanie:
Zapotrzebowanie kcal: ~2700
Dostarczone kcal: ~2500
Białka: 2,3g/kgmc
Węgle: 3g/kgmc
Tłuszcze: 1,3g/kgmc
Pytania:
1. Czy mam liczyć jakiś tłuszcz z obiadu, bo mama smaży to mięso, ale chociaż ja staram się je ,,osuszać" w ręcznikach papierowych, zawsze trochę zostanie?
2. Czy coś zmienić? (proszę wziąć pod uwagę ograniczony budżet)
Uwagi:
1. Jak mam dzień nietreningowy to jem więcej warzyw, bo nie ma wtedy posiłków przed/po treningowych.
2. W dni treningu siłowego jem jabłko (150g) w drodze powrotnej z siłowni, aby zatrzymać katabolizm mięśni. Nie napisałem tego w diecie.
Pozdrawiam i licze na pomoc.