Szacuny
15
Napisanych postów
1731
Wiek
24 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
23497
Cze
Podążając za waszymi sugestiami dołączę tłuszcze do dietki.
a skąd wy je dostarczacie? proszę o konkrety! co wy jecie i jak! dużo przykładów, coś sobie z tego skleję.
mam też kilka pytań:
kupujecie orzechy włoskie ze skorupkami a potem je obieracie? a jak mi się nie chce obierać:?
ryby prosto z wody czy z puszki? które rybki dobrze smakują?
jak bardzo tłuszcz w majonezie jest niezdrowy?
ile jest tłuszczu w mięsie usmażonym na oleju i jaki to tłuszcz? nie przyrządzać w ten w sposób w ogóle?
Szacuny
1
Napisanych postów
121
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1747
Zrodła "zdrowych tluszczy" - ryby morskie(wybieraj te tluste), orzechy(unikaj prazonych i solonych) oliwa, nasiona slonecznika, dyni, tran, olej lniany. Orzechy wloskie mozesz kupic luskane:). tluszcz w majonezie, to przede wszystkim tluszcz nasycony, ktorego w wiekszych ilosciach powinienes unikac. To, ile mieso wchlonie tluszczu zalezy od paru czynnikow, m.in, od tego czy dasz je na olej rozgrzany, czy nie.. Jesli chcesz koniecznie smazyc, to najlepiej nada sie oliwa z oliwek, ew.olej rzepakowy, czyli te z mozliwie niska zawartoscia tluszczy wielonienasyconych. Przy krotkim smazeniu np.jajek moze byc maslo