lucek
...
Napisał(a)
Te amino Sciteca to mają 600mg i trzy opakowania zużyłem w trochę ponad miesiąc - 990 kapsów, ale mają wyskoi BV chyba coś koło 135
lucek
lucek
...
Napisał(a)
Słusznym jest twierdzenie iż enzymatycznie trawione białka to dobry produkt, jednakże jasne określanie przez producenta ilości białka i jego jednorodny rodzaj ułatwia wybór. Gdybym miał wybierać wybrałbym 100 % hydrolizat, który ma zarówno bardzo wysoki współczynnik BV jak i dużą zawartość białka rzędu 90 g na 100g. Współcznnik BV 135 dla aminokwasów jest bardzo niskim współczynnikiem dla przykładu Izolat Białka serwatki Phytochema ma BV 146. Amino Tabs Phytochema ma 325 tabl. za ok. 120 zł zawiera również w swym składzie wystarczające ilości aminokwasów BCAA.
Skład:
Hydrolizat białka serwatki, substancja wiążąca: fosforan di wapniowy, substancja przeciwzbrylająca: stearynian magnezu, aromat naturalny.
Bilans aminokwasowy na 100 g:
Alanina 4,4 g
Cysteina 2,0 g
Histydyna 1,4 g
Lizyna* 9,4 g
Prolina 5,1 g
Tryptofan* 2,0 g
Arginina 2,8 g
Kwas glutaminowy 16,7 g
Izoleucyna* 5,1 g
Metionina* 2,2 g
Seryna 4,8 g
Walina* 5,3 g
Asparagina 11,5 g
Glicyna 1,8 g
Leucyna* 12,9 g
Fenyloalanina* 3,6 g
Treonina* 5,3 g
Tyrozyna 3,7 g
*aminokwasy egzogenne
Wartość odżywcza 100 g
Białko 89,5 g
Tłuszcze 0,5 g
Węglowodany 4,0 g
Wartość energetyczna 1608kJ/379 kcal
Skład:
Hydrolizat białka serwatki, substancja wiążąca: fosforan di wapniowy, substancja przeciwzbrylająca: stearynian magnezu, aromat naturalny.
Bilans aminokwasowy na 100 g:
Alanina 4,4 g
Cysteina 2,0 g
Histydyna 1,4 g
Lizyna* 9,4 g
Prolina 5,1 g
Tryptofan* 2,0 g
Arginina 2,8 g
Kwas glutaminowy 16,7 g
Izoleucyna* 5,1 g
Metionina* 2,2 g
Seryna 4,8 g
Walina* 5,3 g
Asparagina 11,5 g
Glicyna 1,8 g
Leucyna* 12,9 g
Fenyloalanina* 3,6 g
Treonina* 5,3 g
Tyrozyna 3,7 g
*aminokwasy egzogenne
Wartość odżywcza 100 g
Białko 89,5 g
Tłuszcze 0,5 g
Węglowodany 4,0 g
Wartość energetyczna 1608kJ/379 kcal
...
Napisał(a)
znaczy sie kupujac amino mamy szczegolnie zwracac uwage (oprocz oczywiscie na to aby byly enzymatycznie trawione) na wspolczynnik BV aby byl jak najwiekszy ?to tym sie charakteryzuja dobre aminikwasy?
...
Napisał(a)
Nie, zwracaj przede wszystkim uwagę na ilość zawartego białka na 100 g (tutaj producenci najczęściej mieszają), jakie jest urzyte białko (najlepiej hydrolizat białka serwatki). W momencie gdy już wszyscy są zgodni iż białko serwatki jest najwartościowszym z białek odpowiedź już znasz.
Polecane artykuły