Swego czasu a było to dawno korzystałem sam z tego działu i ze wskazówek które mi dawaliście odnosiłem dobre rezultaty. Dziś mam następujący problem. Moja dziewczyna zapłaciła panu który zajmuje sie układaniem diet. On swoja wiedze opiera na tym ze x tam czasu zajmuje sie kulturystyka z sukcesami. Jesli ktos kompetentny mógłby spojrzec na ta rozpiske byłbym wdzieczny bo mi sie wydaje ze wszystko jest do góry nogami.
Białko/Węglowodany/Tłuszcz
100/ 178 / 18/
posiłek 1 8.00 34/ 10/ 3/
posiłek 2 10.45 17/ 28/ 3/
posiłek 3 13.30 17/ 28/ 3/
posiłek 4 16.30 17/ 28/ 3/
posiłek 5 20.00 17/ 28/ 3/
posiłek 6 22.30 0/ 55/ 3/
Rozpisany tłuszcz w diecie dostarczmy ze zdrowych olejów, tzn. olej lniany (koniecznie w ciemnej butelce, termin przydatności do spożycia takiego oleju, po otwarciu wynosi 2 tygodnie), oliwa z oliwek (Extra Vergine - tłoczony na zimno), do smażenia: olej z winogron lub PAM
Poniżej podaję wzór, który umożliwia nam obliczenie wartości (białka, węglowodanów), z danego produktu
X / Y = Z x 100 = ilość do zważenia danego produktu
X - żądana wartość
Y - wartość produktu w 100g
Przykład:100g piersi z kurczka ma 21g białka, a w Pani przypadku do posiłku potrzeba nam tego białka 17g:
X = 17g Obliczenie
Y = 21g 17g / 21g = 0,80 x 100 = 80g
z danych wyliczeń wynika, że aby uzyskać 17g białka, należy zważyć 80g surowej piersi
Płeć: Kobieta
Wiek: 23
Waga: 73
Wzrost: 165
Obwód klatki: 104
Obwód ramienia: 00
Obwód talii: 95
Obwód uda: 57
Obwód łydki: 00
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: 00
Aktywność w ciągu dnia: praca siedzaca
Uprawiany sport lub inne formy aktywności: 2x kurs tanca w tygodniu
Odżywianie: wczesniej było roznie
Cel: szybka redukcja
Ograniczenia żywieniowe: brak
Stan zdrowia: bdb
Preferowane formy aktywności fizycznej: narazie nic po za tym co robie
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty: barak
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów: tak
Stosowane wcześniej diety: brak
Zmieniony przez - m-chmielo w dniu 2009-10-27 11:15:49