w literaturze, jak i na tym forum można znaleźć sporo rad odnośnie żywienia w sporcie. Jedną z nich jest:
"Nie mieszaj węglowodanów prostych z tłuszczami nasyconymi"
Węgle proste są głównie w owocach
tłuszcze nasycone są w produktach pochodzenia zwierzęcego (mięso, nabiał w stylu mleko,jogurty, kefiry etc.)
pytanie 1)
Dlaczego? Jak przebiega proces? - może być link
pytanie2)
gdzie jeszcze występują węgle proste? czy są też w warzywach?
Jeżeli tak, to nie należy jeść kanapek z warzywami czy surówek do obiadu - ale to chyba są herezje?
pytanie 3)
Jeżeli to co piszę wyżej jest prawdą, to danie:
płatki/musli, owoce (banan, rodzynki,kiwi-cukry proste) + jogurt naturalny - jest niezalecane, bo sprzyja tyciu.
Czy takie danie jest zalecane przed treningiem bądź długotrwałym wysiłkiem fizycznym?
---
Pozdrawiam
krzysiek