Szacuny
0
Napisanych postów
2
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
16
Witam,
mam pytanie do wszystkich osób stosujących dietę.
Jakie są Wasze główne czynniki wpływające na wybór produktów spożywczych?
Czy zwracacie uwagę na zawartość błonnika, lub to czy dany produkt krótko czy długo się trawi? Czy bierzecie pod uwagę indeks glikemicznych na zakupach w supermarkecie?
Szacuny
40
Napisanych postów
6924
Wiek
34 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
117946
produkty im bliższe naturze tym mniej przetworzone = zdrowsze
z indeksem glikemicznym jest roznie, moze on byc wyzszy dla pojedynczego skladnika, ale po skomponowaniu calego posilku inne skladniki mogą obnizyc ig
Szacuny
0
Napisanych postów
2
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
16
s.m.p.a., dzięki za sugestię, postaram się dodać więcej elementów do produktów.
lukash_g, masz na pewno rację. Z drugiej strony znalazłem na jakiejś stronie tabelę, gdzie była duża różnica w indeksie glikemicznym różnych odmian ryżu (brązowy, basmati, długoziarnisty, dziki, jaśminowy etc).
Masz może jakieś dobre źródło, albo tabele dla indeksu glikemicznego?