Czy w takim razie mleczan czy cytrynian magnezu nie przereaguje z HCl i nie powstanie np. chlorek magnezu?
...
Napisał(a)
Ostatnio miałem na chemii reakcje soli z kwasami. Tutaj pytanie o przyswajalność minerałów.
Czy w takim razie mleczan czy cytrynian magnezu nie przereaguje z HCl i nie powstanie np. chlorek magnezu?
Czy w takim razie mleczan czy cytrynian magnezu nie przereaguje z HCl i nie powstanie np. chlorek magnezu?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Może tak się zdarzyć. Ale - w dalszych odcinkach przewodu pokarmowego - i tak rozpadnie się na trudno wchłaniające się jony.
Dlatego najlepiej stosować chelaty aminokwasowe magnezu, które nie rozpadają się na jony i łatwo wchłaniają się szlakiem przenoszenia mikropeptydów.
Dlatego najlepiej stosować chelaty aminokwasowe magnezu, które nie rozpadają się na jony i łatwo wchłaniają się szlakiem przenoszenia mikropeptydów.
S. Ambroziak
...
Napisał(a)
W takim razie czemu każdy mówi, że formy organiczne (cytryniany, mleczany) lepiej się wchłaniają od nieorganicznych (węglany, chlorki)?
...
Napisał(a)
Bo te nieorganiczne to na 100% się nie przyswoją, organiczne już bardziej, oczywiście to zalezy czy masz właśnie mleczany, cytryniany czy asparagiany (chelaty).
Życie jest za krótkie aby brać ciągle te same suplementy :)
...
Napisał(a)
Lepsze chelaty od asparginianów - to glicyniany.
A tak ogólnie - Djfafa dobrze to wyjaśnił.
A tak ogólnie - Djfafa dobrze to wyjaśnił.
S. Ambroziak
Polecane artykuły