Szacuny
5
Napisanych postów
1257
Wiek
43 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
12695
sprawdzalem teraz inny rozklad produktow i btw wyszlo wmiare podobne tam delikatne roznice, tak tylko w kalkulatorze niema rodzaju karkowki jakosci miesa, mysle ze wyposrodkuje ta karkowke bo w jednej troche wiecej tluszczu w drugiej troche mniej
Szacuny
5
Napisanych postów
1257
Wiek
43 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
12695
troche zle tu wpisalem dane z nowego kalk bo karkowka w nim ma
b-12 , t-17 , ww-0 , kal-198
co jednak i tak dawalo spara roznice
a weiec wpisalem wieprzowina 2 kat gdzie
b-18 , t-20 , ww-0 kal-248
mysle ze taki kompromis bedzie ok bo ciezko okreslic ile dana karkowka ma tluszczu
Szacuny
5
Napisanych postów
1257
Wiek
43 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
12695
i to jest ten caly wlasnie problem ile ma w sobie smalcu i ile zostanie po odrobce
ja ostatnio kazde mieso pieke w prodzizu, dzien wczesniej w przyprawy je daje i na drugi dzien pieke
z 2kg karkowki po upieczeniu zostalo 1,4kg wiec 30% mniej ale te 30% to kazde mieso traci
najlepszym wyznacznikiem bedzie lustro i ocena postepow
Szacuny
431
Napisanych postów
56364
Wiek
37 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
184874
Nie wykombinujesz i nie przejmuj się tak każdym gramem. Myślisz że w tabelach nie ma pomyłek? mylisz się
Co nie znaczy żeby rezygnować z karkówki pozdr