Szacuny
0
Napisanych postów
12
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
161
Mam problem z brązowym ryżem - strasznie mi nie smakuje, zwlaszcza gdy jem na sucho bez sosu.
Czy mogę bez żadnej straty zastapić to kaszą jęczmienną (akurat używam Kupca ale może jakiś inny producent jest lepszy) i gryczaną ? Głównie chodzi mi o jęczmienną.
Czy może jest jakiś powód dla którego brązowy ryż stawiacie wyżej ?
Szacuny
40
Napisanych postów
6924
Wiek
34 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
117946
nie patrz tylko na ig pojedynczego produktu, bo inne składniki dania mogą ig obniżać
jak smpa napisal, brązowy najlepszy pod względem wartosci odzywczych, ale basmati/parboiled mzoesz tez jesc
najlepsze zrodła? cięzko powiedziec, jeden preferuje makaron, inny ryz, a jeszcze inny kasze
Zmieniony przez - lukash_g w dniu 2010-09-12 17:47:50
Szacuny
7
Napisanych postów
3317
Wiek
33 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
12722
ja lubie kasze gryczana biala
odkad sprobowalem to palona mi nie smakuje :)
a tak to ryz brazowy
musisz tak ugotowac zeby byl w miare miekki wtedy jest pyszny
ja bez woreczkow gotuje z 20-25min i jest miekki