Proszę o ocenę diety
I 2 całe jaja, 4 białka, 100 gram chleba razowego
II Puszka tunczyka w sosie własnym (120gram) + 10 g oliwy z oliwek
III Wieprzowina duszona z warzywami lub smazona/kura 100 gram + ryz brazowy 50 gram/kuskus 50 gram
IV Wieprzowina/ Kura 100 gram + ryz 50 gram
V(najczesniej po silce - szame nosze ze soba) Wieprzowina/kura 200gram+ryz 60 gram
VI Twarog 250 gram.
Przy zalozeniu 400g wieprzowiny wychodzi BTW 200/63/178 2079kcal
Przy zalozeniu 400 g kury BTW 210/40/178 1912 kcal
Do tego dodatki takie jak 50 gram migdałow przegryzanych w ciągu dnia(nie zawsze), oliwa (dodawana do duszonych warzyw - 2 łyżki/danie), dania są smażone/duszone na oliwie z oliwek/oleju lnianym/oleju sezamowym/z pestek winogron. Jeśli w ciagu dnia wyjdzie mi 5 posilkow to ten brakujacy rozloze w ilosci na pozostale.
Moje pytanie: Czy mogę zastępować kurczaka, wieprzowina bez liczenia roznicy tych kilku kcal? (nie moge patrzeć na kure juz)
Do tej pory mialem diete skladajaca sie z 200 gram ryzu w ciagu dnia i 600kury (sniadanie, kolacja tak jak w rozpisce wyzej) Waga 97 poszla na 95 tylko! natomiast z poziomu bf 23,miesa 38 uzyskalem wynik 28 marca bf 17, mieso 40,5 Dlaczego tak? Może nie warto ucinac tych wegli?
Pozdrawiam.
Płeć: Mężczyzna
Wiek: 21
Waga: 95
Wzrost: 190
Obwód klatki: 114
Obwód ramienia: 39
Obwód talii: 91
Obwód uda: 61
Obwód łydki: xx
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: 3 stycznia 23, 28 marca 17
Aktywność w ciągu dnia: uczelnia, trening 4 razy w tyg+aeroby
Uprawiany sport lub inne formy aktywności: xx
Odżywianie: napisane w poscie
Cel: szybka redukcja
Ograniczenia żywieniowe: brak
Stan zdrowia: bardzo dobre
Preferowane formy aktywności fizycznej: xx
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty: bcaa, alcar, thermal, witaminy, mineraly, omega 3, niebawem zma i daa
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów: tak
Stosowane wcześniej diety: tak