SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Ryba zapiekana pod skorupką fasolową

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2093

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 416 Wiek 37 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 6505


Dziś postanowiłam wykombinować coś z resztek lodówkowych i wyszło coś całkiem smacznego.

Do zrobienia zapiekanki potrzebujemy:
duży filet z ryby (u mnie pang 250g)
pół bakłażana
cebula
kilka pieczarek
sok z cytryny
pół puszki fasoli czerwonej lub czarnej
jajko
otręby pszenne
sól,
pieprz
papryka ostra
czosnek
przyprawa do ryb


Filet skarpiamy sokiem z cytryny i obsypujemy przyprawą do ryb.
Cebulę obieramy, kroimy w półplasterki i z pokrojonymi pieczarkami smażymy na suchej patelni posypując solą, aż lekko zmiękną. Bakłażana kroimy w ok półcentymetrowe plastry i układamy w formie wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko solimy i wykładamy cebulę z pieczarkami. Na to ryba. Na wierzch wykładamy masę z osączonej i zmiksowanej na pastę fasoli wymieszanej z jajkiem i 2-3 łyżkami otrąb, solą, pieprzem, papryką. Na wierzch położyłam posiekany czosnek. Piekłam w 200 stopniach ok 40 minut.

Podsumowanie posiłku:
535.6 kcal
67.5 białka
16.6 tłuszczy
29.4 węglowodanów

czas przygotowania ok 50 minut

Polecam z ketchupem :)
Smacznego
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Lody białkowe w 5 minut

Następny temat

[LC] Pyszny hamburger :D

WHEY premium