...
Napisał(a)
jak ugotowaćć makaron???????????? ????????????????????????/ ????????????????????????????????? /??????????????????????? ???????????? ?????????????????? >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> ?????????? ?????????? ?? ?? ? ?? ? ? ?? ? ???????? ??????????????????????? ? ? ? ?? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ????? ????????????? ?????????????? ? ? ? ? ?? ?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
wrzucać na gorącą i lekko osoloną wode
gotowc najlepiej na pol-twardo , tzn al dente
zdr
gotowc najlepiej na pol-twardo , tzn al dente
zdr
...
Napisał(a)
do gotującej wody wsyp makaron, mniej więcej jedna szklanka makaronu na 2 - 3 szklanki wody. Gotuj do uzyskania preferowanej miękkości, czas gotowania zależy od makaronu i preferencji smakowych.
Chcesz zrobić formę do lata? Wejdź: http://potreningu.pl/plany
...
Napisał(a)
Gotujesz w dużym garnku, ponieważ na każde 10 dag suchego makaronu należy wziąć litr wody. Solisz wodę ( łyżeczka na litr) dopiero wtedy gdy makaron się zagotuje.
Wkładasz lub wsypujesz makaron do wrzątku po trochu, żeby ani na chwilę nie przerwać wrzenia wody. Spaghetti, fettucini (Wąskie wstążki), bucatini (cieniutkie rurki), zite (grube długie rurki), układasz w wiązkę, i zanurzasz stopniowo w miarę jak miękną. Ugotowany makaron szybko odcedzasz w durszlaku ( nie zalewaj zimną wodą, makaronu nie powinno się hartować) i od razu mieszasz z sosem. Warto wiedzieć, że sosy o płynnej konsystencji lepiej wiążą się z makaronem krótkim o urozmaiconej formie, a zawiesiste dobrze łączą się z długim i gładkim. Sosy są tylko dodatkiem do pasty, toteż makaron powinien być pokryty sosem, a nie pływać w nim.
AL dente- makaron jest ugotowany al dente, gdy zachowuje jędrność i stawia lekki opór zębom, a jednocześnie nie jest surowy w środku.
Jak nie lubisz al dente, gotuj nieco dłużej, ale trzeba pamiętać, że wyroby z semoliny mają bardziej zwartą konsystencję niż te ze zwykłej mąki.
Wkładasz lub wsypujesz makaron do wrzątku po trochu, żeby ani na chwilę nie przerwać wrzenia wody. Spaghetti, fettucini (Wąskie wstążki), bucatini (cieniutkie rurki), zite (grube długie rurki), układasz w wiązkę, i zanurzasz stopniowo w miarę jak miękną. Ugotowany makaron szybko odcedzasz w durszlaku ( nie zalewaj zimną wodą, makaronu nie powinno się hartować) i od razu mieszasz z sosem. Warto wiedzieć, że sosy o płynnej konsystencji lepiej wiążą się z makaronem krótkim o urozmaiconej formie, a zawiesiste dobrze łączą się z długim i gładkim. Sosy są tylko dodatkiem do pasty, toteż makaron powinien być pokryty sosem, a nie pływać w nim.
AL dente- makaron jest ugotowany al dente, gdy zachowuje jędrność i stawia lekki opór zębom, a jednocześnie nie jest surowy w środku.
Jak nie lubisz al dente, gotuj nieco dłużej, ale trzeba pamiętać, że wyroby z semoliny mają bardziej zwartą konsystencję niż te ze zwykłej mąki.
Pozdrawiam Darek
...
Napisał(a)
To ja dodam od siebie mały TIP: jeśli niechcesz żeby makaron sklejał się podczas gotowania wklej odrobine oleju roślinego (dosłownie odrobine) i wymieszaj raz na jakiś czas...
Szukasz skutecznej diety na mase? chciałbyś Przytyć, ale niewiesz jak? Wejdz.. http://MojaDietaNaMase.pl
...
Napisał(a)
haha niepatrzyłem na datę ale mam nadzieje że porada się przyda bo sam miałem z tym kiedyś problem :)
Szukasz skutecznej diety na mase? chciałbyś Przytyć, ale niewiesz jak? Wejdz.. http://MojaDietaNaMase.pl
Polecane artykuły