Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
oczywiście nie wyrzucaj zjedz jak masz błonnika sie nie bój 40g ok
...
Napisał(a)
Dzisiaj mijają 2 tygodnie, 1 tydzień od "diety" ( a raczej testowania produktów) nie jest źle. + 1 kg, co też uważam za sukces.
Nie chcę całkowicie rezygnować z kuchni mojej mamy, gdyż jest zaj*bista !
Będę wdrażał nowe, zdrowe posiłki, ale niekiedy będę sobie robił "odskocznię" od diety i spożywał to co wcześniej (3-4 posiłki w tygodniu).
Sprawdziłem zawartość bagietki (płatki owsiane, len, słonecznik)
Przerzucam się z pangi na tilapie (w przyszłym tygodniu będzie łosoś)
Jeszcze 2 pytania :
1.Czy odgrzewanie produktów w mikrofali będzie miało znaczący wpływ w diecie na masę ? Bo czytałem, że mikrofale zmieniają struktury molekularne, no ale nie wiem jak się to ma do budowy białek, węgli. Czy to już traktować jako żywność przetworzoną i jej unikać ?
2. Smażenie na oleju rzepakowym bądź oliwie z oliwek będzie dobre ? Bo gotowanego mięsa nie trawię, a chciałbym żeby ta dieta nie była przymusem tylko kolejną przyjemnością jaka mnie spotka w życiu ;p
Dzięki za pomoc.
Zmieniony przez - The_Black w dniu 2012-03-10 18:00:31
Nie chcę całkowicie rezygnować z kuchni mojej mamy, gdyż jest zaj*bista !
Będę wdrażał nowe, zdrowe posiłki, ale niekiedy będę sobie robił "odskocznię" od diety i spożywał to co wcześniej (3-4 posiłki w tygodniu).
Sprawdziłem zawartość bagietki (płatki owsiane, len, słonecznik)
Przerzucam się z pangi na tilapie (w przyszłym tygodniu będzie łosoś)
Jeszcze 2 pytania :
1.Czy odgrzewanie produktów w mikrofali będzie miało znaczący wpływ w diecie na masę ? Bo czytałem, że mikrofale zmieniają struktury molekularne, no ale nie wiem jak się to ma do budowy białek, węgli. Czy to już traktować jako żywność przetworzoną i jej unikać ?
2. Smażenie na oleju rzepakowym bądź oliwie z oliwek będzie dobre ? Bo gotowanego mięsa nie trawię, a chciałbym żeby ta dieta nie była przymusem tylko kolejną przyjemnością jaka mnie spotka w życiu ;p
Dzięki za pomoc.
Zmieniony przez - The_Black w dniu 2012-03-10 18:00:31
z każdym dniem silniejszy...
...
Napisał(a)
panga to syf, ale tilapia daleko od "syfu" tez nie odstaje 1. nie bedzie mialo. mozesz podgrzewac. 2.nie bedzie dobre. w ogole zrezygnuj ze smazenia, albo uzywaj do tego celu maslo klarowane, smalec, olej kokosowy, bądż beztluszczowy i najlepszy w tym przypadku "PAM". miesa nie musisz gotowac, mozna piec, grillowac, smazyc beztluszczowo na teflonie
Stop wishing start doing
...
Napisał(a)
ok, ogólnie chodzi mi, o to żeby zastąpić pange jakimś innym (w miare dobrym) filetem, bo świeżych ryb po prostu nie lubię. Smalec ? Przecież to tłuszcz zwierzęcy, którego mam unikać jak ognia, no chyba że coś źle przeczytałem...
Z tym, że pieczenie jest czasochłonne... Smażenie beztłuszczowe mi chyba najbardziej odpowiada :)
Zmieniony przez - The_Black w dniu 2012-03-10 18:17:56
Z tym, że pieczenie jest czasochłonne... Smażenie beztłuszczowe mi chyba najbardziej odpowiada :)
Zmieniony przez - The_Black w dniu 2012-03-10 18:17:56
z każdym dniem silniejszy...
...
Napisał(a)
morszczuk miryna dorsz sola
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
Polecane artykuły