Mam pytanie dotyczące diety redukcyjnej.Chcę przeprowadzić redukcję porządnie bez utraty mięśnia a nawet z lekkim podbudowaniem pewnych rejonów mięśni.
I właśnie moje pytanie jaka dieta? Czytałem w arcie o rzeźbie żeby stosować carb cycling.
Teraz będę kończył masę i w sumie stosowałem również rotację węglowodanów a wyglądało to tak ,że w dni treningowe(trening HST) jadłem najpierw 3,5g/kg węgli w treningowe(później zwiększyłem do 4g/kg) a w nie treningowe 3g/kg(tego nie zmieniałem).
Tłuszcz był z początku na poziomie 1-1,1g/kg(później podbiłem go do 1,2-1,3g/kg) a białko stale 2g/kg(tylko pochodzenia zwierzęcego.W praktyce wychodziło z roślinnym z ryżów,kasz,warzyw itd. ok 2,5g/kg).
Czy więc biorąc pod uwagę dietę masową jaką stosowałem lepiej dla mnie będzie stosować carb cycling(łatwiej będzie trzymać dietę) czy może polecacie coś innego jeśli chodzi o redukcję??
Na masie opierałem się na takich produktach:
Węglowodany(płatki owsiane,pieczywo razowe/żytnie,ryż brązowy,czasami makaron ale rzadko)
Tłuszcze(tutaj głównie oliwa z oliwek i orzechy włoskie.Czasami trochę majonezu i jajka)
Białko( Pierś z kurczaka,odżywka białkowa,twaróg półtłusty,ryby chude,czasami jajka i wędlina drobiowa.Zdarzało się też czasem podjeść pasztetu i kiełbasy swojskiej domowej roboty)
I moje drugie pytanie jak ustawić kalorie żeby tłuszcz leciał a żeby trochę mięśnia dorzucić(zależy mi,np. na podkreśleniu środka,góry i dołu klaty czyli ogólnie na jej podrzeźbieniu).
Dodam ,że zazwyczaj nie robiłem takiej poważnej redukcji bo po prostu niestety leciałem po całości z powodu spraw osobistych(sesja na studiach itp.) więc można to uznać za moją pierwszą poważną redukcję
Zależy mi żeby wszystko poszło dobrze dlatego tak rozpisałem wszystko
O mnie:
wiek:22 lata
wzrost:192cm
waga:105kg
Z góry dzięki wielkie za ogólną pomoc i przydatne rady
Kto pyta, nie błądzi