...
Napisał(a)
Pytanie jak w temacie. Czy są różnice w wartościach odżywczych i przyswajalności jajek po obróbce termicznej ? Czy jajko na twardo, z jajecznicy, omleta czy surowe to ciągle ten sam produkt ?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
surowe ok 60% słabo .... wiec obróbka musi być
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
Forma w jakiej jesz te jajka nie ma różnicy. Na przykład jak jesz omleta to tak jakbyś jadł jajecznice (białko również sie ścina) tylko że w omlecie połączone jest ze skrobią
...
Napisał(a)
Czy analogicznie działa to także w wypadku pieczywa, gdyż słyszałem, że przykładowo chleb przerobiony na tosty posiada inny IG
...
Napisał(a)
Nie wiem jak w przypadku jajek, ale obróbka termiczna ma bardzo duże znaczenie przy węglowodanach. Na przykład wafle ryżowe: skład 100% ryż brązowy a IG wyższe od czystej glukozy. Lecz w przypadku białka to nie ma chyba znaczenia.
...
Napisał(a)
Przepraszam za podwójny post, chciałem kliknąć edytuj.
Zmieniony przez - siergiejov w dniu 2012-05-20 18:50:37
Zmieniony przez - siergiejov w dniu 2012-05-20 18:50:37
Następny temat
Parówki
Polecane artykuły