• Skladniki:
350g świeżych brzoskwiń
250g jogurtu naturalnego
150g mąki razowej
1 płaska łyżeczka sody (opcjonalnie, ew. moze byc uzyta lyzeczka proszku do pieczenia)
50g odzywki bialkowej o dowolnym smaku (w tym przypadku smak orzechowy)
1 jajko
400 ml mleka
Sposob przygotowania: 50g odzywki bialkowej rozpuscic w 400 ml mleka. Wymieszac mąke wraz z sodą. W osobnej misce wymieszac jogurt, jajko oraz przygotowany shake z odzywki bialkowej. Brzoskowinie obrac i pokroic w kosteczke. Do mąki wsypać brzoskwinie, wlać mieszankę odżywki z jogurtem i jajkiem po czym krótko wymieszać (tylko do zwilgotnienia składników). Ciasto przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papierowymi foremkami lub wysmarowanej masłem. Piec w temperaturze 160o C na funkcji termoobieg przez 25 minut.
B:63 T:20 W:160