SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dieta do sprawdzenia - masa

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 988

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 8 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 205
Witam,

Ćwiczę już około 1,5 roku, ale bardziej rekreacyjnie niż systematycznie. Teraz chcę już nie tylko jeść w miarę zdrowo, ale ułożyć konkretną dietę i tutaj proszę o pomocy. Jem 6-7 posiłków dziennie, ale widać za mało bo masa stoi w miejscu, dlatego proszę o sprawdzenie tej diety.

Wiek - 25
Wzrost - 175cm
Waga - 82kg
Zapotrzebowanie - 2944 kcal (3 treningi po 45 min w tygodniu)
Dodałem ok 300 kcal

Teraz nie wiem czy nie obciąć węgli, a zamiast nich dorzucić tłuszczu, czy spróbować tak, a potem kombinować. Wszystkie rady, uwagi mile widziane.

Oczywiście pierś z kurczaka zamiennie z indykiem, wołowiną, karkówką wp. Ryż zamiennie z kaszą, makaronem z pełnego ziarna i ziemniakami, a serek wiejski z twarogiem itp.

Dzięki





Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Mleko możesz dawać 3,2%, tłuszcze mleka są zdrowe.
Chleb razowy wybieraj inny niż z ziarnami słonecznika - słonecznik ma niekorzystny stosunek kwasów tłuszczowych n-6, n-3. Unikaj warzyw przetwarzanych, warzyw wrzucanych na patelnię. Najlepiej będzie, gdy będziesz je przygotowywał sam.
Ryż dziki sam jesz 100g? Jadłeś kiedyś?
Za dużo masz płatków zbożowych - zastąp je czymś.
Brakuje tłuszczy a przez to witamin w nich rozpuszczalnych. Nie jedz w ciągu dnia wyłącznie białego mięsa.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 8 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 205
Ok, w takim razie do chleba nie będę dorzucał słonecznika (najczęściej robię sam). Część mięsa zamienię na czerwone, a co do ryżu to jadłem i jakoś nie było to straszne, ale to tylko przykład więc wrzucę ryż brązowy. Warzywa gotowane, wiadomo, że nie zawsze, ale w większości będę robił sam. Z tymi płatkami będę musiał jeszcze pokombinować. Dzięki za rady.



Zmieniony przez - hawk_1987 w dniu 2012-06-01 12:36:53
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Nie chodzi mi że ryż dziki jest jakiś złe, po prostu jest b. twardy. W kuchni służy do mieszania z ryżem białym, dla ładniejszej prezentacji i łatwiejszej konsumpcji. Jeśli nie sprawia Ci problemu jego jedzenie, to smacznego.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Biegunka w czasie wysiłku.

Następny temat

Czy sposób przyrządzania potrawy wpływa na ilość białka?

WHEY premium