Przy okazji chciałbym zapytać czy posiada ktoś może info na temat tego czy olej sojowy jest dobry do smażenia/"duszenia" - pytam bo słyszałem że ponoć niektóre oleje się nie nadają do tego celu jak np. oliwa z oliwek która wytwarza rakotwórcze związki podczas smażenia.
...
Napisał(a)
Biorąc pod uwagę że smażenie nie należy do najlepszych sposobów przygotowywania posiłków na wzgląd na jego niekorzystny wpływ na przygotowany posiłek to chciałbym dowiedzieć się czy smażenie pod przykryciem podchodzi pod duszenie które podobno jest raczej ok. Pytam ponieważ duszenie zawsze kojarzyło mi się z przygotowywaniem posiłku bez oleju/tłuszczu bądź z niewielką ilością wody a ja mam na myśli np. przygotowanie kotleta mielonego który znajduje się wyłącznie w oleju.
Przy okazji chciałbym zapytać czy posiada ktoś może info na temat tego czy olej sojowy jest dobry do smażenia/"duszenia" - pytam bo słyszałem że ponoć niektóre oleje się nie nadają do tego celu jak np. oliwa z oliwek która wytwarza rakotwórcze związki podczas smażenia.
Przy okazji chciałbym zapytać czy posiada ktoś może info na temat tego czy olej sojowy jest dobry do smażenia/"duszenia" - pytam bo słyszałem że ponoć niektóre oleje się nie nadają do tego celu jak np. oliwa z oliwek która wytwarza rakotwórcze związki podczas smażenia.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
nie bedzie się to nijak różniło.
oliwka jest lepsza do smażenia
oliwka jest lepsza do smażenia
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
Poprzedni temat
Dieta do oceny 84kg
Polecane artykuły