Składniki
200g wędzonych szprotek (bez głów i ogonów ok.180g)
2 jajka (160g)
3-4 łyżki jogurtu naturalnego (myślę że z majonezem byłoby smaczniejsze)
przyprawy (dałam cayenne, curry, imbir, czosnek)
natka pietruszki
Przygotowanie
Jajka ugotować na twardo, a w międzyczasie pourywać głowy i ogony rybkom (chyba że Wam nie przeszkadza), kręgosłupy zostawić bo są wspaniałym źródłem wapnia, a w ogóle ich nie czuć. Wrzucić do blendera, dodać jogurt, przyprawy i zmielić. Ugotowane jajka (10-15min) obrać i dodać do papki rybnej, wrzucić natkę pietruszki i znowy zblendować. Jeżeli chcecie zjeść samą pastę wkrójcie do niej kawałki ogórka i pomidora, a można po prostu na kanapkę.
Polecam nawet tym którzy nie lubią szprotek
Zdjęcia nie były planowane więc tylko efekt końcowy.
Kcal 717
Białko 58
Tłuszcze 51
Węgle 4
Zmieniony przez - OliwiaP w dniu 2012-06-19 19:11:18