1. Płatki owsiane górskie, masło orzechowe/migdały/orzechy włoskie, jaja/białko izolat/mleko sojowe
2, 3, 4. Makaron orkiszowy/razowy/durum/kasza gryczana/jęczmienna, łosoś świeży/kurczak/indyk/wołowina/jaja/kotlety sojowe, orzechy/olej rzepakowy/majonez domowy, warzywa 150g na porcję
5. Ryba tłusta/wędzona/kurczak/indyk/jaja, orzechy/olej/majonez, lub twaróg półtłusty zmiksowany z wodą, olejem i białkiem (albo sernik słodzony stevią)
Rozpiski ww/b/tł nie podaję, zależy mi tylko na ocenie jakości produktów - jeśli Wam coś nie pasuje, piszcie. Każdy posiłek w dni treningowe ma około 500kcal, w dni nietreningowe 400kcal. Na minusie 100-200kcal.
Pytania:
1. Nie spożywam owoców ze względu na cukry proste - nadrabiam to sporą ilością warzyw (ponad 0.5kg dziennie), czy to w porządku?
2. Jaki makaron jest naj? Bardzo smakuje mi orkiszowy, ale najsmaczniejszy ofc jest ten z pszenicy durum, mogę jeść zamiennie, czy jednak biały to syf i lepiej omijać?
3. Nabiał - temat rzeka... Półtłusty twaróg jest chyba najlepszy, bo nieprzetworzony zachowuje witaminy?
Ból <3