Szacuny
0
Napisanych postów
58
Wiek
34 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
815
Mam pytanie dotyczące chleba. Jaki chleb mogę jeść będąc na diecie na masę. Mam pewien problem z chlebem, bo w mojej okolicy trudno o jakiś wartościowy chleb z tego co się rozglądałem. Z tego co wyczytałem na forum, jest dużo sprzecznych opinii. Dlatego pytam czy następujący chleb który kupiłem nadaję się :
Chleb trzy ziarna
Skład :
mąka pszenna, woda, sól, otręby pszenne, siemię lniane, słonecznik, płatki owsiane, drożdże, sezam, mąką żytnia, mąka żytnia typ 2000.
Waga 500 g
Cena 3 zł
Więc nawet cenowo nie najgorszy wybór.
Jest to lokalny dostawca chleba zatem nie spotkacie go w żadnych większych marketach.
Szacuny
0
Napisanych postów
58
Wiek
34 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
815
Ciężko znaleźć chleb gdzie jest porządna etykieta, czego ile jest. Tak wzrokowo widzę że tych ziaren jest sporo bo są i na na skórce i w środku. Ale jako tako sam udział procentowy mąki nie mam pojęcia jaki jest. Skórka ciemna, ale pieczywo w środku jasne. Jeżeli mąki żytniej typ 2000 by było przynajmniej połowa to myślę że by się nadawał. Może wy polecicie jakiś chleb z dużych marketów który się nadaje, niestety u mnie w mieścinie jest tylko biedronka, tesco i carrefour 5 min