SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

pytanie o wrzucanie miski- obróbka szamy

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1151

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 22 Wiek 35 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 1332
przygotowuję się do wrzucenia na forum swojej miski i gabarytów, żeby uzyskać od Lejdis profesjonalne wskazówki, i mam trochę wątpliwości.. Bo np. wczoraj zrobiłam sobie na drugie śniadanie placki bananowe [jajko+płatki owsiane+banan, smażone bez tłuszczu]. Wkleiłam w miskę poszczególne składniki i wyszło mi cośtam, ale jak to się ma do rzeczywistości? Przecież inne wartości odżywcze ma taka surowa mieszanka, i po usmażeniu.. Jest jakiś patent jak to nieco bardziej "urealnić"?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 73 Napisanych postów 26831 Wiek 18 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 283202
wystarczy, jak dasz gramaturę sklądników przed obróbką.

A ja nie jestem za ciężka jak na swoją wagę?
http://www.sfd.pl/Ruda_DT_/_Debiuty_2015-t1044538.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 55 Napisanych postów 13783 Wiek 33 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 111973
.

Zmieniony przez - UNKNOVVN w dniu 2013-03-14 15:08:34

what doesn't kill you makes you stronger.
▪█─────█▪

PODSUMOWANIE PRZEMIANA SYLWETKI 2013
http://www.sfd.pl/PODSUMOWANIE_PRZEMIANY_/_UNKNOVVN-t953320.html

PRZEMIANA SYLWETKI 2013
http://www.sfd.pl/Konkurs/UNKNOVVN-t933010.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 22 Wiek 35 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 1332
wow, szybka odpowiedź :D dzięki kobitki!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 3448 Wiek 41 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 31332
ale jak to inne składniki odżywcze, przecież przed i po to są te same produkty z tymi samymi wartościami chyba
Gramatura może być inna, ale raczej nic tam się dodatkowego w nich nie pojawia
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 6693 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 33233
aineko
ale jak to inne składniki odżywcze, przecież przed i po to są te same produkty z tymi samymi wartościami chyba
Gramatura może być inna, ale raczej nic tam się dodatkowego w nich nie pojawia


chyba że energia z kosmosu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 22 Wiek 35 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 1332
nie no, energia z kosmosu to wiadomo B] miałam na myśli to że inne wartości ma np. filet usmażony, a inne upieczony? tak mi się na babski rozum wydaje, chyba że się mylę to niepotrzebnie ferment sieję i sor ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1453 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 29861
Jeśli filet usmażysz na tłuszczu to będzie miał więcej kalorii niż taki upieczony bez tłuszczu.
Kcal filetu smażonego=filet (waga przed obróbką+tłuszcz) | kcal Filet pieczony=filet (waga przed obróbką)

"Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."
_________________________________

W pogoni za mięśniami

Dziennik 2013:
http://www.sfd.pl/olinkaz93_ossible_is_nothing/DT2013str.44-t830206-s44.html

"Żeby do czegoś dojść, trzeba zapier****ć"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 55 Napisanych postów 13783 Wiek 33 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 111973
smażony ma inne bo na czymś smażysz, dlatego wrzucasz do dziennika również olej...
nikt o normalnych zmysłach nie pilnuje miski co do grama jak w aptece...
każdy kawałek mięsa jest inny chociażby, a dziennik podaje jedne wartości na 100g... więc nigdy ci nie wychodzi idealnie bo nie jesteś w stanie obliczyć dokładnie ile białka i ile tłuszczu akurat ma twój kawałek łopatki
więc bez filozofii wliczać produkty przed obróbką i tyle

what doesn't kill you makes you stronger.
▪█─────█▪

PODSUMOWANIE PRZEMIANA SYLWETKI 2013
http://www.sfd.pl/PODSUMOWANIE_PRZEMIANY_/_UNKNOVVN-t953320.html

PRZEMIANA SYLWETKI 2013
http://www.sfd.pl/Konkurs/UNKNOVVN-t933010.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 3448 Wiek 41 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 31332
dokładnie, tłuszcz użyty do smażenia/pieczenia też wliczamy do miski, więc nie wiem o co kaman
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 22 Wiek 35 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 1332
ojej. to inaczej, bo chyba się nie umiem wysłowić %) czy ser po upieczeniu w piekarniku się zmienia? nie zachodzą w nim jakieś procesy, tłuszcz się robi szkodliwy czy coś...? serio pytam ;)
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Początki

Następny temat

Redukcja a siła i wytrzymałość .

WHEY premium