2 całe jaja
Mleko chude 50ml
budyń 10g
cynamon 3g
10 tabletek słodziku
PRZYGOTOWANIE: słodzik rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody, jaja wbijamy do naczynia po czym wsypujemy budyń mieszamy dolewamy mleka i wody ze słodzikiem i cynamon. Wszystko dokładnie mieszamy.
Nadzienie:
100g ser chudy
20 mleko chude
5 cukier
PRZYGOTOWANIE: ser wrzucamy do miseczki zalewamy mlekiem dokładnie mieszamy po czym dosypujemy cukru mieszamy aż cukier się nie rozpuści.
Wartości odżywcze:
CIASTO:
215 kcal
18,5 B
6,5 W
13 T
NADZIENIE:
126,5 kcal
21,5 B
9,5 W
0.5 T
CAŁOŚĆ:
341,5 kcal
40 B
16 W
13.5 T
Podane składnik wystarczają na 2-3 naleśniki w zależności od grubości ciasta. Duże znaczenie ma smak budyniu ja użyłem czekoladowego.