Tydzień 1
Pon:Pull
Śr:Push
Pt.:Pull
Tydzień 2
Pon.Push
Śr:Pull
Pt:Push
Itd.
Trening push:
- wyciskanie sztangielek na skosie dodatnim 3x10 - 12
- wyciskanie sztangi na ławce poziomej 2x10 – 8
- wyciskanie hantli siedząc (barki)2x10-8
- wznosy hantli bokiem siedząc na ławce 2x10-12
- unoszenie hantli w opadzie tułowia 1x15
- wyciskanie francuskie sztangi leżąc 3x 10 – 12
- wspięcia na palce stojąc 3x 15 - 20
Trening pull:
- przysiad ze sztangą z przodu 3x8-10
- martwy ciąg klasyczny 2x8-10
- wiosłowanie sztangą w opadzie 2x10-6
-ściąganie drążka do klatki szeroko nachwytem 3x10 - 8
- uginanie sztangi prostej stojąc 3x10-8
- szrugsy hantlami stojąc 3x12 - 15
Przedramię:
Uginanie nadgarstków i prostowanie nadgarstków 2x15 – 20
Brzuch po każdym treningu
Spięcia leżąc 3x max
Skłony boczne z hantlami 3x15 – 20
Dieta:I posiłek
Platki owsiane 120g + 200ml mleka/ 100g ryżu brązowego/ 100g kaszy gryczanej/ 100g makaronu żytniego razowego
+
3 jaja kurze całe/ 100g piersi z kuraka/120g mintaja/ 120g pangi/100g dorsza/100g wołowiny/100g pstrąga/100g makreli wędzonej/100g piersi z indyka
+ 10ml oliwy/20g orzechów włoskich
II posiłek
80g pieczywa żytniego pełnoziarnistego/ 50g ryżu brązowego/ 50g kaszy gryczanej/ 50g makaronu żytniego razowego
+
100g makrela wędzona/ 100g piersi z kuraka/120g mintaja/ 120g pangi/100g dorsza/ 200g serka wiejskiego/100g wołowiny/3 jaja/100g pstrąga/100g piersi z indyka
+
10 ml Oliwy/20g orzechów włoskich
III posiłek
80g pieczywa żytniego pełnoziarnistego/ 50g ryżu brązowego/ 50g kaszy gryczanej/ 50g makaronu żytniego razowego
+
100g makrela wędzona/ 100g piersi z kuraka/120g mintaja/ 120g pangi/100g dorsza/ 200g serka wiejskiego/100g wołowiny/3 jaja/100g pstrąga/100g piersi z indyka
+
10 ml Oliwy/20g orzechów włoskich
IV posiłek - przedtreningowy
100g ryżu brązowego/ 100g kaszy gryczanej/ 100g makaronu żytniego razowego
+
150g piersi z kuraka/200g mintaja/ 200g pangi/150g dorsza/ 150g wołowiny/ 150g pstrąga/puszka tuńczyka w sosie własnym/150g piersi z indyka
+
Warzywa (brokuły, sałata)/Sałatka
TRENING
Bezpośrednio po treningu:
Duży banan
V posiłek - potreningowy
100g ryżu brązowego/ 100g kaszy gryczanej/ 100g makaronu żytniego razowego
+
100g piersi z kuraka/150g mintaja/ 150g pangi/100g dorsza/ 100g wołowiny/ 100g pstrąga/100g piersi z indyka
+
Warzywa (brokuły, sałata)/Sałatka
VI posiłek:
125g twarogu(pół kostki)/3 jaja/200g serka wiejskiego odsączonego ze śmietanki/100g makreli wędzonej/100g łososia
+
15ml oliwy z oliwek/ oleju z pestek winogron/oleju z pestek winogron