napisałes "100g Usmażonej piersi ma 25g białka... A surowej 20g"
...
Napisał(a)
o czym Ty piszesz? co ma wyparowanie wodu do wiekszej ilosci bialka
napisałes "100g Usmażonej piersi ma 25g białka... A surowej 20g"
napisałes "100g Usmażonej piersi ma 25g białka... A surowej 20g"
...
Napisał(a)
Nie rozumiesz że skład chemiczny piersi usmażonej się zmieni? Przed usmażeniem pierś ma np 140g a po usmażeniu 100g więc tu różnica bo gość nie napisał czy je 100g piersi smażonej czy surowej... Dlatego napisałem i tak i tak... Ehh..
...
Napisał(a)
Vico93Nie rozumiesz że skład chemiczny piersi usmażonej się zmieni? Przed usmażeniem pierś ma np 140g a po usmażeniu 100g więc tu różnica bo gość nie napisał czy je 100g piersi smażonej czy surowej... Dlatego napisałem i tak i tak... Ehh..
no nie moge
piers surowa ktora ma 100g przed ugotowaniem , po zmieni swoja objetosc,/zmniejszy sie waga np.strzelam na 70g, ale wartosci odzywcze b/w/t zostaja te same
duzo jeszcze nauki przed Toba
...
Napisał(a)
Ehh nie rozumiesz o co mi chodzi... Bo wielu ludzi liczy że np. smaży 100g piersi z kurczaka surowej to liczy że zjadło 100g usmażonej więc myślą że zjedli 26g białka a tak naprawdę zjedli mniej.... Rozumiesz? Podałem dwie wartości żeby nie mylił tych dwóch pojęć... Może ja źle opisałem o co mi chodzi ale Ty też powinieneś się domyślić... i co masz do HMB? Dużo nauki to przed Twoją ortografią i interpunkcją :S
Zmieniony przez - Vico93 w dniu 2013-09-15 22:33:59
Zmieniony przez - Vico93 w dniu 2013-09-15 22:33:59
...
Napisał(a)
zle w takim razie sie wyraziłes, bo pisałes ze sklad sie zmienia a to nie prawda, nie zmienia sie,
a generalnie podaje sie wage produktu przed obróbka,inaczej nie policzysz bo skad mialo by byc wiadomo ile np. piers usmazona ktora ma 100g miala przed obrobka.. ?
Zmieniony przez - wincol w dniu 2013-09-15 22:35:49
a generalnie podaje sie wage produktu przed obróbka,inaczej nie policzysz bo skad mialo by byc wiadomo ile np. piers usmazona ktora ma 100g miala przed obrobka.. ?
Zmieniony przez - wincol w dniu 2013-09-15 22:35:49
...
Napisał(a)
Nom moja wina trochę zagmatwanie to tłumaczyłem. Według mnie powinno się raczej podawać po obróbce ponieważ wielu producentów w tych czasach sztucznie dodaję wodę do piersi z kurczaka przez co zwiększa ich masę, dlatego niektóre strony podają że pierś z kurczaka przed usmażeniem ma 20g/na 100g białka a inne że 21g itp... Więc masa po usmażeniu jest bardziej obiektywna. Zjadając 100g piersi usmażonej wiesz dokładnie ile białka zjadłeś a zjadając pierś która ważyła 100g przed usmażeniem a nie sprawdziłeś ile po to nie wiesz tego...
Zmieniony przez - Vico93 w dniu 2013-09-15 22:43:58
Zmieniony przez - Vico93 w dniu 2013-09-15 22:43:58
...
Napisał(a)
to juz inna sprawa jednak nie do sprawdzenia imo, wszystkie dane podane sa dla surowych produktów,
nie wyliczysz ile wody bylo bo wystarczy inny czas/inny rodzaj obrobki i waga bedzie rozna,
nie ma co sobie glowy tym zawracac
nie wyliczysz ile wody bylo bo wystarczy inny czas/inny rodzaj obrobki i waga bedzie rozna,
nie ma co sobie glowy tym zawracac
...
Napisał(a)
Trochę mały offtopic tu wyszedł więc na masę najważniejsza jest dieta Reszta to tylko dodatki (25% trening, 70% dieta, 5% suplementy)
A co do piersi usmażonej przyjmuje się że 100g to 25-26g białka ale niech każdy liczy jak chce :) A co do gotowanej to nie mam pojęcia. Więc lepiej ważyć przed :)
Zmieniony przez - Vico93 w dniu 2013-09-15 23:02:08
A co do piersi usmażonej przyjmuje się że 100g to 25-26g białka ale niech każdy liczy jak chce :) A co do gotowanej to nie mam pojęcia. Więc lepiej ważyć przed :)
Zmieniony przez - Vico93 w dniu 2013-09-15 23:02:08
Poprzedni temat
Ktokolwiek korzystał, ktokolwiek wie
Następny temat
jak dawkować odżywki i w jakich odstępach?
Polecane artykuły