I druga część pytania-jakie jeszcze "stałe" źródła tłuszczu polecacie poza tymi wymienionymi?
...
Napisał(a)
Mam pytanie. Czy tłuszcz zawarty w produktach takich jak siemię lniane, sezam, mak, orzechy, słonecznik czy oliwki jest dla człowieka równie wartościowy i przyswajalny co ten z oleju z tych produktów? A jeśli nie jest, to czy można jakoś poprawić przyswajalność (jak np. mielenie siemienia lnianego)? Bo osobiście nie lubię używania oleju do potraw, czuję się wtedy, jakbym marnował miejsce na talerzu kosztem czegoś, co można ze smakiem zjeść :P
I druga część pytania-jakie jeszcze "stałe" źródła tłuszczu polecacie poza tymi wymienionymi?
I druga część pytania-jakie jeszcze "stałe" źródła tłuszczu polecacie poza tymi wymienionymi?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
żeby wydobyć tłuszce z siemienia to trzeba je przemielić. Jak zjesz całe nasionko to raczej nie zostanie strawione.
Jest równie wartościowy.
wiórki kokosowe, tłuszcz w jajach jest dobry.
Jest równie wartościowy.
wiórki kokosowe, tłuszcz w jajach jest dobry.
...
Napisał(a)
stale zrodla np orzechy wloskie
zawsze mozna wypic olej po posilku
zawsze mozna wypic olej po posilku
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]
Polecane artykuły