Szacuny
2
Napisanych postów
270
Wiek
32 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
3980
Ostatnio w krakowie w awiteksie zauważyłem mniej więcej taki chleb:
http://www.rafapol.pl/p/chleb_zbojnicki-12 chleb zbójnicki xd Kupiłem raz na spróbunek. Zalety? Wiele ziaren, różnego rodzaju nasion w środku no i poleży długo nawet tydzień, niessycha się jak te "białasy".
No i moje pytanie czy można go dodać do diety na mase? Czy to może kolejny typowy wypełniacz?
Jeśli jest zły to jaki inny polecacie chleb w krakowie? I najlepiej cene podajcie :p
PS (chleb zbójnicki za małej wielkości bohenek- 2.60 czyli nieźle)
Szacuny
12
Napisanych postów
692
Wiek
36 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
138399
Celowałbym w chleb z jak najmniejszą ilością składników. Cukier, olej roślinny, kwas mlekowy, słód - to wszystko zbędne. Mąka żytnia, zakwas żytni, woda - u mnie (nie w Krakowie, ale tam na pewno też się znajdzie coś w ten deseń) jest dostępny chleb oparty tylko na tych składnikach, cena: 3,50 zł za pół kg.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6268
Napisanych postów
76019
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754787
Ujdzie, ale na pewno znajdziesz lepsze pod względem składu. Chleb żytni, pełnoziarnisty powinien bazować na zakwasie a nie drożdżach. Takie składniki jak w/w są zbędne. Zwróć też uwagę żeby był twardy i ciężki a nie jak gąbka.