Szacuny
2
Napisanych postów
166
Wiek
42 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
2952
taa... nie doczytalem, a mikser chodzil non stop z 10 minut, pozniej znowu z 5 a pozniej juz nie chodzil... samo zycie, najwazniejsze zebysmy zdrowi byli :D
Szacuny
2
Napisanych postów
166
Wiek
42 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
2952
hyh, chyba nie przejdzie, to byl prezent rocznicowy od rodzicow sprzed ok3-4 lat. Zeby bylo smiesznie wczesniej w tym samym robocie pekl element sokowirowki. Wszedlem wiec dzisiaj po calym zdarzeniu na allegro i ku mojemu zdziwieniu koles sprzedawal taki sam mikser z pelnym oprzyrzadowaniem za pol ceny. Wzialem...:-/
Szacuny
168
Napisanych postów
4456
Wiek
39 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
65753
grekar9
ja np z natury nie dodję olejów, ale mixuje 3 min, wyłączam na chwile, później znowu ok 3 i przerwa itd
Przerobiłem już większość orzechów i do ziemnych trzeba dodać oliwy żeby nie zajechac zwyklego blendera (może taki robot za 1000-2000zł dałby rade, nie wiem, nie stać mnie ;p). Fakt, można odczekać ale wtedy to zajmuje pół godziny ;) Myśle że akurat dodatek oliwy w tym wypadku ma swoje dobre strony.
Szacuny
1158
Napisanych postów
95001
Wiek
34 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
375707
jeśli chodzi o blender to raczej trzeba dodać. Inaczej to ze 2h pewnie by sie zeszły. Zresztą co do mixera, nie blendera, to za 500 można kupić super kose. Za 80-100zl można kupić rok dodatkowy gwarancji i mamy na 3 lata spokój. Patrząc ile kasy na pie rdoły sie wydaje to koszt niewielki no ale jak ktoś pół dnia dla rozrywki w kuchni nie spędza to blender styknie i za 50 zł
Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-05-07 11:17:03
Szacuny
33
Napisanych postów
1556
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
35243
Ja robiłem kiedyś masło orzechowe, to zmieszałem ziemne z włoskimi, dodałem oliwy i trochę miodu, tylko, że nie prażyłem i jak mieszałem blenderem, to zostawiłem, żeby były takie małe grudki jak jadłem to smakiem przypominało snickersa, więc polecam spróbować, aby konsystencja była gęstsza.