SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

CO ZROBIC Z PŁATKAMI OWSIANYMI :) CZYLI WASZE PRZEPISY

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 5999

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 205 Wiek 36 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 3900
150g górskich, 50g białka cookies & cream, woda i blend it i do gardła ! :) zaprzestalem jeśc na ciepło jak zrobiłem na mleku plus orzechy i sliwki suszone no i białeczko -mozna powiedzieć, ze miałem zawkasy w japonie od mielienia tego i jadłem z 40minut :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 224 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 6200
Jak dla mnie z płatków najlepszy jest placek owsiany. Płatki zalewam na noc wodą, rano dodaje jajka, wiórka kokosowe, orzechy, cynamon. Wylewam na patelnie, smaze na patelni z dwóch stron. Gotowy placek smaruje białkiem serwatkowym (biała czekolada+ kokos) rozpuszczxonym w malej ilości wody, żeby miało konsystencje kremu. Posypuje wiórkami i daje ulubione owoce. MNIAAAm:)Dla mnie słodkoholiczki idealne śniadanie;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 54 Napisanych postów 8768 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 84418
Placek owsiany zawsze super sie sprawdza do pracy, 20min i dwa posiłki gotowe



200g owsianych, 8 jajek, 30g wiórków

Zmieniony przez - asgard88 w dniu 2014-02-05 19:51:31
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Jak się ktoś nudzi to dla satysfakcji można zmielić sobię płateczki ows. na pył i wykorzystać np do naleśników, chleba, czy ciasta, pychotka
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 5 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 41
Mam pytanie odnośnie omletu z owsianką. Tzn rano mam bardzo mało czasu i trochę dojazd do pracy więc wstaje i jadę od razu i dopiero w pracy mam chwilę na jedzenie. Próbował ktoś robić omlet wieczorem pakować do lodówki i jeść rano? Jest smaczny? Nie traci na wartości przez to?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 195 Napisanych postów 9906 Wiek 31 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 174402
David, czasami tak robiłem, że zostawiałem na noc, tyle, że nie w dlodówce, tylko "normalnie". Spoko był. Trochę może suchszy. Ale nie tracił swoich wartości smakowych Tyle, że zimny, a na ciepło IMO lepiej smakuje
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 52 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 3819
Ja tak robię. Zostawiam na patelni, czasami pod przykryciem, czasami nie. Nie zauważyłem różnic w smaku, ale też na pewno zależy od dodatków ;)
A jeżeli masz na myśli wartości odżywcze to na pewno nie traci - co najwyżej może się zmniejszyć waga (odparowana woda).
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Ryba z warzywami z parowaru

Następny temat

Kotleciki Cevapcici z warzywnymi szaszłyczkami i ziemniaczkami hasselback

WHEY premium