SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Pulpety drobiowe z koperkiem i cebulką

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2977

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
ASNF Moderator
Ekspert
Szacuny 4574 Napisanych postów 49012 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 522671
Składniki (na 1 porcję):

- 250 g mięsa mielonego z piersi indyka (może też być filet z indyka, jak ktoś ma blender to po prostu pokroi w paski/kostki i sam zmieli mięso)
- 1 całe jajko
- koperek (świeży lub mrożony)
- mała cebulka

Przygotowanie:

Mięso wrzucamy do miski, wbijamy całe jajko, pokrojony koperek i cebulkę, wszystko mieszamy. Wstawiamy wodę w garnku, w między czasie formujemy nasze pulpety. Najlepiej delikatnie zmoczyć ręce wodą, żeby mięso nie przyklejało się do dłoni.

Powinniśmy otrzymać coś takiego:



Czekamy aż woda w garnku zacznie się gotować i do wrzątku wrzucamy nasze pulpety. Gotujemy 20 minut, żeby mieć pewność, że mięso nie będzie surowe. Gwarantuję, że po tym czasie pulpety się nie rozlecą

Po upływie 20 minut wyciągamy takie oto cudeńka:




Do tego ziemniaki, suróweczka i danie palce lizać


wartości odżywcze w 1 porcji (250 g):

48 g białka, 0 g węglowodanów, 25 g tłuszczu, 416 kcal



SMACZNEGO !
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Banan BOSS FORUM Administrator
Ekspert
Szacuny 11391 Napisanych postów 72666 Wiek 37 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 958415
czesto rozne formy takich pulpecików/kotlecików robiłem sobie jak mieszkałem samemu
teraz sie nie chce jak ma kto gotowac

ale moze niebawem sie to pozmienia wiec wtedy jak najbardziej z tego typu przepisów z checia skorzystam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
ASNF Moderator
Ekspert
Szacuny 4574 Napisanych postów 49012 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 522671
Banan
teraz sie nie chce jak ma kto gotowac



farciarz
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9943 Napisanych postów 5619 Wiek 44 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 18350
przypraw nie dodajesz żadnych do tego mięsa?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
ASNF Moderator
Ekspert
Szacuny 4574 Napisanych postów 49012 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 522671
właśnie zapomniałem dopisać

dzięki za uwagę


trochę soli, pieprzu i jak ktoś chce można dodać jakąś przyprawę do mięsa, np "złocistego kurczaka" z knorra itp
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94580 Napisanych postów 364546 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1669381
osobiscie to lubię zioła prowansalskie dodać i trochę czosnku

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Olejcie te knorry. Zróbcie sobie domową wegetkę. Raz, że różnica w smaku niebo, a ziemia, dwa, że bez tablicy Mendelejewa. 3 min roboty.
Kurak z biedry jest, to i pulpety dziś będą w takim razie

Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-02-03 10:38:42
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
ASNF Moderator
Ekspert
Szacuny 4574 Napisanych postów 49012 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 522671
przyprawy to już wedle uznania, następnym razem dodam trochę pieprzu chilli cayene, bo lubię jak w mordę piecze
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Konkurs na DESER SFD !!!!

Następny temat

Lody w diecie

WHEY premium