Składniki:
Na biszkopt:
4 całe jaja
20g zmielonych płatków owsianych
30g WPC (u mnie SFD Waniliowy)
50g mleka 1,5%
aromat waniliowy do ciast
słodzik
Na nadzienie:
125g twarogu chudego
15g WPC (można dać kawę, kakao co się chce)
słodzik
Polewa:
100g kefiru
5g kakao naturalnego
słodzik
Przygotowanie:
Nastawić piekarnik na 180*. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Żółtka zmiksować z mlekiem, aromatem wanilinowym. Do żółtek dodać wcześniej wymieszane razem zmielone płatki owsiane, WPC, słodzik i łyżeczkę proszku do pieczenia. Do masy z żółtkami powoli dodawać ubite białka i powoli mieszać do połączenia składników (najlepiej łyżką), masę wyłożyć na formę i piec ok 40min (zależnie od piekarnika). Biszkopt wyrośnie duży ale opadnie, nie przejmujcie się. poczekać chwilę aż ostygnie przekroić na pół i posmarować twarogiem wymieszanym z WPC i słodzikiem. Polać polewą z kefiru i kakaa (+ trochę słodzika) i włożyć do lodówki na godzinkę. Uprażyć migdały i posypać.
WARTOŚCI
771 kcal
B:93g
T:31g
W:30g
IF, pierwsze starcie: http://www.sfd.pl/[BLOG]aklord/Szybka_redukcja,_pierwszy_IF:_-t1001365.html