...
Napisał(a)
Pisze ten temat bo trenuje treningiem siłowym od dłuzszego czasu i nie mam wgl pojecia jak podzielic proporcje pomiedzy białkiem weglami i tłuszczai w diecie. Pomoze ktos? Oczywiscie cel to siła.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Ilość spożytego białka limituje smak. Zwykle przeciętny sportowiec amator nie zjada więcej niż 1,5 - 1,8 g na kilogram beztłuszczowej masy ciała.
Białko powinno być zwierzęce.
Białku musi towarzyszyć odpowiednia ilość energii.
Na diecie wysokowęglowodanowej będą to cukrowce, na wysokotłuszczowej, tłuszcze.
Trzeba się zdecydować na jeden rodzaj paliwa, albo węgle, wtedy proporcje BTW powinny być jak 1:0,5:3-5 g, albo tłuszcz, w takiej sytuacji 1:2-3:0,5 g.
Przy diecie Ww źródła białka to: jaja i białka jaj, chude mięsa, drób i ryby, niskotłuszczowe produkty mleczne, węglowodany: ziemniaki, kasze, makarony, ryż, warzywa i niewielkie ilości owoców, tłuszcze: odrobina masła, smalcu, tranu oraz tłuszcz towarzyszący żółtkom, mięsu i innym źródłom białka.
Przy diecie T źródła białka to: żółtka jaj i czasem całe jaja, tłuste mięsa, tłusty drób i tłuste ryby, pełnotłuste sery i twarogi, tłuszcze: łój, szpik, masło, śmietana, smalec, słonina, węglowodany: warzywa, ziemniaki, owoce jagodowe.
Wszelkie diety mieszane, gdzie nie ma miażdżącej przewagi jednego źródła energii nad drugim(T vs W)są mocno szkodliwe, zaburzają metabolizm, wpływając na nieprawidłowy obraz białek, lipidów i hormonów we krwi, co za tym idzie zdrowia, osiągnięć sportowych i długowieczności.
Białko powinno być zwierzęce.
Białku musi towarzyszyć odpowiednia ilość energii.
Na diecie wysokowęglowodanowej będą to cukrowce, na wysokotłuszczowej, tłuszcze.
Trzeba się zdecydować na jeden rodzaj paliwa, albo węgle, wtedy proporcje BTW powinny być jak 1:0,5:3-5 g, albo tłuszcz, w takiej sytuacji 1:2-3:0,5 g.
Przy diecie Ww źródła białka to: jaja i białka jaj, chude mięsa, drób i ryby, niskotłuszczowe produkty mleczne, węglowodany: ziemniaki, kasze, makarony, ryż, warzywa i niewielkie ilości owoców, tłuszcze: odrobina masła, smalcu, tranu oraz tłuszcz towarzyszący żółtkom, mięsu i innym źródłom białka.
Przy diecie T źródła białka to: żółtka jaj i czasem całe jaja, tłuste mięsa, tłusty drób i tłuste ryby, pełnotłuste sery i twarogi, tłuszcze: łój, szpik, masło, śmietana, smalec, słonina, węglowodany: warzywa, ziemniaki, owoce jagodowe.
Wszelkie diety mieszane, gdzie nie ma miażdżącej przewagi jednego źródła energii nad drugim(T vs W)są mocno szkodliwe, zaburzają metabolizm, wpływając na nieprawidłowy obraz białek, lipidów i hormonów we krwi, co za tym idzie zdrowia, osiągnięć sportowych i długowieczności.
Poprzedni temat
II Puchar Polski Służb Mundurowych w WL Kodzko 24.05.2014
Polecane artykuły