SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

własny wypiek a kalkulator potreningu.pl

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 920

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 4 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 188
Witajcie moi drodzy. Przeszukałam już internet w celu znalezienia odpowiedzi niestety nie znalazłam odpowiedniej dlatego mam nadzieję że wy mi pomożecie ;)
Od lipca kiedy tutaj jestem staram się jeść i tworzyć takie rzeczy by bez problemu je zanotować w kalkulatorze. To co zwykle jem albo ma kaloryczność na opakowaniu, robię tyle by zjeść na raz jedną porcję którą w całości obliczę lub korzystam z ile waży.
Wczoraj znalazłam świetny przepis który w ogóle nie jest obliczony a ja i tak muszę go modyfikować.

I tu w końcu moje pytanie: Jak obliczyć kalorie na 100g kiedy całość wynosi na więcej a kawałki mniej. Znam już metodę dodania wszystkich składników, podzielenia na porcję i podzielenia przez ich ilość ale to nie da mi kaloryczności na 100g które muszę znać by wpisać produkt na po treningu. Proszę o konkretne odpowiedzi ;)
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1717 Napisanych postów 27216 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 516400
Jaki to przepis?

Innej możliwości nie ma jak wziąć pod uwagę składniki i zważyć dany kawałek przed obróbką termiczną.
Wtedy masz odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 4 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 188


miało by to być coś takiego
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 286 Wiek 42 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 4434
Jeśli dobrze zrozumiałem, to musisz policzyc kalorycznośc każdego produktu osobno i dodac wszystko do siebie. Oczywiście przed obróbką. Następnie obliczasz BTW.

Nie masz perspektyw? Stwórz je sam!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1717 Napisanych postów 27216 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 516400
Nie wiem czy zamierzasz jeść codziennie taki wypiek, lecz możesz oszacować kcal na oko.
W ciągu jednego dnia, to nie będzie miało większego wpływu.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 4 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 188
właśnie przy ilości tłuszczy które powinnam jeść a ile zawiera taki "chlebek" wolała bym mieć to obliczone ;) ale dziękuje za pomoc.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1717 Napisanych postów 27216 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 516400
Innej opcji nie ma, niż zważenie przed obróbką termiczną.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 4 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 188
zrobiłam taki próbny z 100g wszystkich produktów
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 286 Wiek 42 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 4434
Zakładając, że szklanka to 200g produktu, to taki chlebek będzie niezłą bombą :)

Nie masz perspektyw? Stwórz je sam!

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Redukcje czas zaczac

Następny temat

Przejście z redukcji na masę ( tylko dieta)

WHEY premium