...
Napisał(a)
ja tam z primaviki bez soli i cukru wcinam nawet na redu ale katabolizm nocny i olej ?...
...
Napisał(a)
modzel_gCzyli to nie prawda ze orzechy są źródłem zdrowych tluszczy?
czy Szanowny kolega ma kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem?
stoi jak wół:"masło orzechowe-out"-proszę sprawdzić z czego jest
zrobione podane w rozpisce.
...
Napisał(a)
Czy Szanowny kolega ma problemy ze zrozumieniem mojego pytania i z logicznym wytłumaczeniem? Rozumiem , że Szanowny kolega jest cenionym ekspertem w dziedzinie dietetyki i jego słowo kończy rozmowę i nie wymaga wyjaśnienia? Bardzo chciałbym się dowiedzieć jeżeli coś robię nie tak to dlaczego? Wracając do tego "nieszczęsnego" masła orzechowego, to rozumiem że to które w tej chwili używam i który składa się z 91% orzechów, a w pozostałej jego zawartości znajduje się sól morska, nierafinowany cukier trzcinowy i olej palmowy ( całość dodatków 9%) jest bardzo niezdrowe i nie powinno znaleźć się w mojej diecie i w żadnej innej diecie? Po prostu pytam? Do tej pory nie otrzymałem żadnej konstruktywnej uwagi odnosnie mojego planu i bardzo proszę o odpowiedzi, które coś do niego wniosą. Pozdrawiam i dziękuje za dotychczasowe zainteresowanie tematem.
...
Napisał(a)
Nocny katabolizm: https://www.sfd.pl/KATABOLIZM_NOCNY-t151169.html
Zmieniony przez - modzel_g w dniu 2014-03-11 00:22:33
Zmieniony przez - modzel_g w dniu 2014-03-11 00:22:33
...
Napisał(a)
Odnośnie oleju rzepakowego jeden z pierwszych lepszych artykułów: http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,105912,15318764,Olej_rzepakowy___oliwa_Polnocy_pelna_cennych_wlasciwosci.html
Akurat w tym artykule napisane jest, że olej tłoczony na zimno jest: "pozyskiwany jest w niższej temperaturze (ok. 40-50 stopni Celsjusza), co powoduje, że pozostaje w nim więcej różnorodnych substancji towarzyszących - które mogą mieć zarówno działanie korzystne, jak i niekorzystne dla naszego zdrowia. Drugi rodzaj zaś tłoczy się w wyższej temperaturze, po czym rafinuje, aby maksymalnie oczyścić produkt końcowy z substancji o działaniu niekorzystnym..."
I tu też po prostu pytam czy to prawda czy nie?
Zmieniony przez - modzel_g w dniu 2014-03-11 00:45:20
Akurat w tym artykule napisane jest, że olej tłoczony na zimno jest: "pozyskiwany jest w niższej temperaturze (ok. 40-50 stopni Celsjusza), co powoduje, że pozostaje w nim więcej różnorodnych substancji towarzyszących - które mogą mieć zarówno działanie korzystne, jak i niekorzystne dla naszego zdrowia. Drugi rodzaj zaś tłoczy się w wyższej temperaturze, po czym rafinuje, aby maksymalnie oczyścić produkt końcowy z substancji o działaniu niekorzystnym..."
I tu też po prostu pytam czy to prawda czy nie?
Zmieniony przez - modzel_g w dniu 2014-03-11 00:45:20
Poprzedni temat
Dieta na mase- jak jeść pracując na 3 zmiany ???
Polecane artykuły