-brokuły 500 g
-kiełki brokuła i kiełki na patelnię
-roszponka
-rukola
-orzechy nerkowca 50 g
- ser feta półtłusty 100 g
- pierś z kurczaka 200 g
- sól, pieprz
Sos:
- 100 g jogurtu naturalnego
- papryczki ostre
-odrobina keczupu do zabarwienia
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę/paski, przyprawiamy pieprzem i solą, smażymy. Fetę kroimy w kostkę, brokuły gotujemy ok. 7 min (na wrzącą wodę, trochę soku z cytryny żeby zachowały piękny kolor). Do miski wkładamy rukolę, roszponkę, brokuł, kiełki brokułowe, usmażone mięso, pokrojoną fetę i na wierzch podprażone orzechy nerkowca razem z kiełkami na patelnię.
BTW:
B 72 g, T 50 g, W 25 g
838 kcal
śmiało możemy rozłożyć na dwie porcje, smacznego ;)