SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Indeks glikemiczny i pH organizmu :)

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 918

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 49 Wiek 28 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 823
Witam, dużo czytam ostatnio o IG i pH , ale ciągle mam małe wątpliwości przy układaniu diety ;) najpierw chciałem zapytać o IG !

1.Jeśli chodzi o posiłki w ciągu dnia, to najlepiej wybierać produkty o wysokim IG na posiłki około-treningowe, a na te pozostałe o niskim IG ?:)

2. Jeśli chodzi o pH , jest kilka tabeli zawierających informacji o wartościach produktów, które zakwaszają organizm np. kurczak ( ph 0d 5.9-5 ) i te, które alkalizują(zasadotwórcze) np. marchew (pH 8-7.1) . Ale nadal nie wiem jak to liczyć, mam odejmować np. kurczak( 5 pH)- marchew( 8 pH) , żeby wyszło zero ? proszę o odpowiedź, pozdrawiam :)
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6273 Napisanych postów 76043 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754908
1. Najlepiej nie zwracać na to szczególnie uwagi i starać się spożywać produkty jak najmniej przetworzone, bez względu na porę.

2. To, że dany produkt ma niskie, czy wysokie pH nie oznacza, że będzie miał takie same właściwości dla organizmu. Np sok z cytryny. Sugeruj się wartością PRAL.

https://www.sfd.pl/Równowaga_kwasowo_zasadowa-t319905.html

Zmieniony przez - domer w dniu 2014-03-18 18:36:06

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 49 Wiek 28 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 823
okey, więc skoro mam się sugerować wartością PRAL, to mam odejmować te które zakwaszają od tych które alkalizują , zeby wyszło na 0 ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6273 Napisanych postów 76043 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754908
Jak Cie to ciekawi to przelicz sobie wzorem PRAL: http://www.bitterpoison.com/archive/calculate-acid-alkaline-with-pral-formula/ 

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

STAGNACJA NA DIECIE LOW CARB

Następny temat

Euthyrox 75 a Thermo Fat Burner

WHEY premium