Jestem początkujący w temacie odchudzania, ale w związku z tym że muszę zrobić ze sobą porządek ostatnio przekopałem masę tematów w poszukiwaniu informacji.
Niestety ich nawał spowodował że mam bałagan w głowie.
Za pośrednictwem tego tematu chciałbym sprecyzować pewne informacje które posiadam.
Proszę o wyrozumiałość jeżeli moje pytania się powtarzają, możliwe że gdzieś te informacje są na forum, ale raczej na pewno w mocno rozsianym zakresie,dlatego zdecydowałem się założyć ten temat
Otóż:
- Jakie proporcje białka, węglowodanów i tłuszczy będą najlepsze w diecie redukcyjnej? wiem że białka powinno być ok 2-2.5g/kg
- jakie znaczenie ma przetworzenie produktów do zrobienia z nich potraw np: zrobienie mięsa mielonego z piersi z kurczaka i zrobienie z niego np klopsików?
- jak się ma do diety stosowanie przypraw, jakie sa dozwolone, a jakich unikać?
- jakie ma znaczenie przetwarzanie warzyw i owoców w diecie np: zrobienie sałatki, z użyciem np koncentratu pomidorowego, smażenie/gotowanie warzyw
- Czy do uzupełnienia węglowodanów można używać pospolitych produktów takich jak makaron, ziemniaki itp?
Coś o mnie: Mam 33 lata, waga 112kg, wzrost 179cm, budowa ciała endomorficzna
Będę bardzo wdzięczny za pomoc
Pozdrawiam
Zmieniony przez - animavilis69 w dniu 2014-03-25 15:12:16