SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

piersi oraz jajka

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 824

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 30 Wiek 26 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 498
Witam,chcialbym sie dowiedziec jak najzdrowiej a w tym smacznie przygotowac piers z kurczaka,smazyc na oliwie,bez panierki,lekko doprawiajac sola,pieprzem i oregano? Moze lepiej gotowac? I czy jajecznica na masle,lekko solona jest dobra czy to raczej zabojstwo?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 257 Wiek 38 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 6764
Jajecznica najzdrowsza bedzie bez tłuszczu niestety , jakas patelnia dobra i tyle :) doprawic do smaku z solą bardzo sie pilnowac. Namałym ogniu piers na małej ilosci oliwy z oliwek jak najbardziej zdrowo a czy zmacznie to juz kwestia przyprawienia i soczystości by za suchy nie był.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 978 Napisanych postów 11361 Wiek 5 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 191524
Smażyć na smalcu/maśle klarowanym/oleju kokosowym .
Nasty co do jajecznicy zależy od Twojego bilansu .
Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1717 Napisanych postów 27216 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 516400
Oliwy z oliwek używaj tylko do krótkotrwałego smażenia.

Do obróbki termicznej możesz zastosować ( olej kokosowy, masło klarowane, olej rzepakowy czy też smalec )
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 257 Wiek 38 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 6764
Olej rzepakowy tłoczony na zimno nie rafinowany.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 978 Napisanych postów 11361 Wiek 5 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 191524
Tłoczony na zimno tylko do sałatek więc po co polecasz do smażenia ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 1254 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 31308
mrp-daj spokój.
dobranoc.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 257 Wiek 38 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 6764
Racja przepraszam zagalopowałem sie rafinowany do smażenia ale wiadomo dla zdrowia niekorzystny, tłoczony na zimno nie ze względu na niski punkt dymienia i podatność na rozkład wielonienasyconych kwasów tłuszczowych pod wpływem wysokich temp. Choć nawet czesto można sie spotkac z opiniami że nie powinno sie na oliwie z oliwek smażyć ze względu na jej dość niski punkt dymienia i możliwość przegrzania jej. Ale na małej ilości na małym ogniu nie powinien to byc problem.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Ekto dieta na mase do oceny

Następny temat

Jak działa osoba starsza?

WHEY premium