Skład:
-500g wołowiny
-2 duże cebule
-zielona papryka
-pomidory w puszcze
-20dag pieczarek
-przyprawy: majeranek, kminek, sól, papryka ostra i słodka
Przygotowanie:
Wołowinę kroimy w paseczki, przyprawiamy kminkiem, majerankiem i podsmażamy. Następnie dolewamy ok 1,5l wody, dodajemy pomidory z puszki i dusimy pod przykryciem. W tym czasie podsmażamy cebulę i pieczarki, podsypujemy papryką słodką i ostrą i dodajemy do mięsa. Całość solimy wg uznania i dusimy pod przykryciem aż do miękkości, dodajemy też pokrojoną w kostkę zieloną paprykę.
W osobnym garnku gotujemy brokuły (ok 500g) w lekko osolonej wodzie z kostką rosołową. Po ugotowaniu miksujemy wszystko do uzyskania jednolitej konsystencji.
Krem dodajemy do zupy, całość można okrasić łyżeczką śmietany.
Wartości odżywcze całej zupy czyli 4 porcje:
kcal: 740
B: 125g
W: 28g
T: 14g
SMACZNEGO
Trzy miłości życia: dzieci, siłownia, żona...... no może dzieci, żona i siłownia
ZAJRZYJ i jak możesz to POMÓŻ
http://www.sfd.pl/KruQ__prośba_o_pomoc-t996105.html
Mój dziennik:
http://www.sfd.pl/KruQ__wakacyjny_recomp,_aktualne_foto:_str._122_-t977745.html