Składniki na porcję:
-200g wątróbki wieprzowej
-60g smalcu (można dać mniej, ja miałem takie zapotrzebowanie)
-100g cebuli
-300g kalafior mrożony
Na początku wątróbkę namaczamy w mleku i zostawiamy na 5 minut.
W międzyczasie roztapiamy smalec na patelni na średnim ogniu.
Gdy smalec się nagrzeje odsączamy naszą wątróbkę z nadmaru mleka i kładziemy na patelnie (NIE PRZYPRAWIAMY).
Nastawiamy wodę na kalafior. I gotujemy go.
Obsmażamy ładnie wątróbkę z każdej strony i dodajemy cebulę (pokrojona w piorka, kostkę - jak kto woli). Smażymy tak z 15-20minut zależy od grubości naszej wątróbki no i tak aby cebula była miękka.
Gdy jest już gotowa przyprawiamy solą i pieprzem. Odcedzamy kalafiora i blendujemy go na "pure". Wszystko ładnie wykładamy na talerz i posypujemy szczypiorkiem :)
Końcowy efekt:
Życzę smacznego!
Zmieniony przez - Blazer w dniu 2014-04-06 18:19:15
"Nic co naprawdę się liczy nie przychodzi łatwo. Czasem trzeba poświęcić wszystko co dobre, żeby dostać od życia to co najlepsze."
DZIENNIK REDUKCYJNY - http://www.sfd.pl/Dieta/trening__dziennik-t1009006.html