SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

smażenie na oliwie

temat działu:

Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1357

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 39 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1700
Witam
Prawie dziennie w diecie mam kurczaka którego smażę na patelni, robię to tak, kurczaka kroje w kostkę około 300 g dodaje 2 łyżki oliwy i przyprawy i mieszam, później wrzucam na patelnie. I mam pytanie w związku z tym czy takie takie przyrządzanie posiłku może mieć negatywny wpływ przy redukcji?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
peepeek ŁAMATOR
Znawca
Szacuny 47 Napisanych postów 17188 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 47910
nie smaż na oliwie z oliwek. W ogóle unikaj smażenia
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 246 Napisanych postów 27200 Wiek 27 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 78909
możesz grillować, tak wychodzi lepiej. Ale bez przesady, aż tak źle nie będzie od takiego smażenia
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 2361 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 34681
Przepraszam, że się w trące. Czemu nie można smażyć ?? To ma aż tak duży wpływ na redukcji ? W takim razie jak przygotowujecie np. pierś z kurczaka ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 16 Napisanych postów 409 Wiek 27 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 5083
A ja najpierw gotuje, a potem podsmażam delikatnie z obu stron żyje.

Zmieniony przez - Thisisosom w dniu 2014-04-10 19:58:16

Soooooooooo I'm Awesome.

Twarrrogowe Ptaasie Mleeczko
[www.sfd.pl/Twarogowa_rozkosz.-t1018957.html]

Dietetyczne Gofry dla każdego.
[www.sfd.pl/Sobotnia_Rozpusta_u_Thisisosom.-t1020277.html]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51559 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
SergioMartinez
Przepraszam, że się w trące. Czemu nie można smażyć ?? To ma aż tak duży wpływ na redukcji ? W takim razie jak przygotowujecie np. pierś z kurczaka ?

Gotuje? To nie jest trudne.
I mnie smakuje jak potrafisz sobie zrobić sos do tego.
A czemu nie można smażyć? Bo większość osób smaży na gównianym oleju tworząc w ten sposób tłuszcze trans.

A btw
Długie smażenie na oliwie (a do takiego zalicz się smażenie mięsa) jest rakotwórcze z powodu zbyt wysokiej ilości tłuszczy nienasyconych, które to łatwo się utleniają.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 88 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 873
Zgadzam się z przedmówcami. Jeżeli jednak musisz smażyć rób to na maśle klarowanym. Jest najlepsze pod względem zdrowotnym jeżeli chodzi o smażenie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 246 Napisanych postów 27200 Wiek 27 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 78909
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 39 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1700
tylko te 2 łyżki oliwy to chyba nie aż tak dużo, i na patelni jak to przykryje i dorzucę warzywa mrożone, to to się bardziej gotuje niż smaży więc chyba może być? jak myślicie? bo jem to prawie dziennie :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 246 Napisanych postów 27200 Wiek 27 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 78909
no mówimy ci przecie że nic się nie stanie
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Witaminy

Następny temat

Trening nóg

WHEY premium